Віра Олександрович

У Тернополі вступилися за Степана Бандеру і пообіцяли роздати усім Вифлеємський вогонь (фото, відео)

Оголосити 2020-й у Тернопільській міській територіальній громаді (МТГ) - Роком молоді вирішили на сесії міської ради сьогодні, 20 грудня.

Власне, депутати встигли прийняти чимало цікавих рішень. Деякі із них можна навіть назвати скандальними. Зокрема, «Про надання дозволу на поділ земельної ділянки за адресою автошлях М-09 Тернопіль-Львів-Рава-Руська (в напрямку Львівської автомобільної дороги). Саме проти нього виступали вояки АТО, навіть пікети влаштовували.

Кібляр
Кібляр

Зауважимо, у порядку денному цього засідання спершу було 59 пунктів. До переліку врешті додали ще близько 40-ка питань. Більшість традиційно – так звані земельні. Усе це депутати розглянули фактично до обіду, зробивши одну невелику перерву «на каву».

Нагадаю, наше місто нещодавно отримало звання «Молодіжної столиці України». Після цього відбулася зустріч Молодіжної міської ради із представниками громадських організацій і об’єднань молоді. Саме вони і вирішили, що наступний рік в МТГ стане особливим. Депутати цю ідею радо підтримали, давши 31 «за».

Круть
Круть

Окрім того, на засіданні ухвалили звернення до керівництва держави про присвоєння Степану Бандері звання Героя України. Доповідав з цього питання міський голова Сергій Надал. Він і зачитав текст звернення.

У документі, який тепер відправлять у Київ, йдеться (цитуємо): «…імені народного Героя України Степана Бандери бояться ті, хто хоче бачити Україну «радянською», де нема історії та національної самоповаги, а є лише слухняні раби. Проти такого майбутнього для українців боровся сам Степан Бандера і його послідовники. Тому настав час ще раз на державному рівні визнати Степана Бандеру Героєм України. Бо через юридичні колізії за часів президентства зрадника України Віктора Януковича підконтрольні йому суди позбавили Степана Бандеру звання Героя України…». Це рішення отримало підтримку 33-х депутатів.

Надал
Надал

Що цікаво, не обійшлося на засіданні і без дотримання традицій. Так, Вифлеємський вогонь миру і добра міському голові передали пластуни Тернопільської округи. Звернувся до депутатів голова Тернопільського пласту Назар Гапій.

Від усіх тернополян щиро дякую за цей священний вогонь, каже, у свою чергу, Сергій Надал. Упродовж дня лампадка із ним стоятиме у холі міської ради. Тож усі охочі зможуть отримати частинку вогню зі Святої землі і запалити свічку миру для власної оселі.

Нагадаємо, Вифлеємський вогонь миру пластуни згодом обіцяють принести у всі тернопільські лікaрні, нaвчaльні зaклaди, церкви і сиротинці.

Депутати
Депутати

До речі, як і передбачав «Терен», на цьому засіданні успішно ухвалили такі питання: - Про затвердження угоди про міжбюджетний трансферт на 2019 рік; - Про внесення змін до Програми розвитку велосипедної інфраструктури міста на 2016-2020 рр.; - Про  місцевий бюджет Тернопільської МТГ на 2020 рік; - Про Програму економічного та соціального розвитку Тернопільської міської  територіальної громади на 2020-2021 рр.

Докладно про найцікавіші рішення, які депутати ухвалили на цій сесії, читайте на «Терені» згодом.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео