Орест Сарматський

Американо-іранський конфлікт спровокує подорожчання зерна (Агроновини)

Згідно з опитуванням, проведеного сайтом kurkul.com, 34% аграріїв вважають, що конфлікт між США та Іраном вплине на ціни на зерно, враховуючи те, що ціна на нафту росте. 

7 січня вона перевищила $70 за барель вперше з квітня 2019 року, повідомляє kurkul.com. 

Нагадаємо, що у неділю 5 січня Іран повідомив про повний вихід із ядерної угоди, яка була укладена між іранською владою і шістьма країнами-посередниками у 2015 році. Поштовхом до цих двох подій в Ірані став авіаудар США, у результаті якого в Багдаді було вбито іранського генерала Касема Сулеймані. Вже 7 січня Іран випустив 35 балістичних ракет по американській авіабазі «Айн-аль-Асад» в Іраку.

40% опитуваних вважають, що поки складно оцінити вплив американо-іранського конфлікту на Україну. 18% респондентів вважає, що торгівля зупинитися і ціни на зерно підуть вниз. 8% аграріїв вже реалізували свій урожай і чекають новий сезон.

1302 (Copy)
1302 (Copy)

У Китаї для пересадки органів вивели генетично сумісних з людьми свиней

Про це інформують в Асоціації «М'ясної Галузі». 

— Впродовж першого тижня нового 2020 року середня робоча вартість кілограму живця становила 44,05 грн (42,50 грн минулого тижня). Щодо планового діапазону, вітчизняні переробники зазначають ціновий коридор наступного тижня в межах 42?46 грн/кг, — повідомляє пресслужба асоціації.

Зазначимо, що німецька біржа не зазнала змін і залишилась на рівні €1,56. На ринку Америки вартість живця поточного тижня становить 0,85 $/кг (+ 0,01 $).

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео