Орест Сарматський

Тернопільщина замикає трійку лідерів важливого рейтингу

21 (Copy)

Трійка українських лідерів-виробників цукру у 2019 році незмінна: Вінницька обл. – 331,9 тис. т, Хмельницька обл. – 192,8 тис. т, а замикає трійку Тернопільська область із показником 186,4 тис. т. 

Про це повідомляє прес-служба Національної асоціації цукровиків України «Укрцукор». 

- Всього в сезоні працювало 33 цукрових заводи, які переробили 9,84 млн т цукрових буряків. Це майже на третину менше, ніж попереднього року. Як бачимо, суттєве зменшення кількості сировини потягнуло за собою скорочення виробничих потужностей і, як наслідок, зменшення виробництва цукру в цілому, — прокоментувала заступник голови правління НАЦУ «Укрцукор» Руслана Яненко.

За словами експерта, такий результат є досить прогнозованим, адже світовий профіцит цукру, що тривав останні три роки, суттєво вплинув і на український ринок – маємо скорочення посівних площ під цукровими буряками на 20% і зменшення кількості сировини.

Окрім того, що 9 переробних підприємств в цьому році не запустилися, виробничий сезон також скоротився майже на місяць, а це, безумовно, позначиться на собівартості виробництва цукру, адже мінімально цукровий завод повинен відпрацювати 100 днів, щоби покрити витрати на запуск.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео