Віра Олександрович

Дороги у Тернополі віддали Олегу Вітруку, а справи сім’ї і молоді – дружині Михайла Сиротюка 

У структурі Тернопільської міської ради – кадрові зміни. Власне, про такі плани депутати дізналися ще на сесії у грудні 2019 року, а тепер і міський голова Сергій Надал підписав відповідне розпорядження. 

Мер впевнений, що оновлення структури міської ради допоможе активніше впроваджувати інновації у сфері діджиталізації, які зроблять процес отримання послуг у місті простішим. До того ж, «нове дихання» отримають напрямки професійного спорту і фізичної культури, а також молоді та сім’ї. 

Також нам вдасться розробити єдину дорожньо-транспортну мережу, що забезпечуватиме зручні і безпечні транспортні зв’язки з усіма функціональними зонами міста, вважає пан Надал.

Отже, із 20 січня при Тернопільській міській раді створили Відділ діджиталізації і програмування, який очолив Андрій Андрієшин. Раніше він працював заступником начальника міського управління матеріального забезпечення та інформаційних технологій. 

Натомість новоутворене управління транспортних мереж і зв’язку опинилося під керівництвом Олега Вітрука. Нагадаю, він був заступником начальника управління транспорту, комунікацій та зв’язку Тернопільської міської ради-начальником відділу транспорту. 

Окрім того, із метою приділення кращої уваги питанням сім’ї і молоді, у мерії прийняли рішення про поділ управління у справах сім'ї, молодіжної політики і спорту на: - управління розвитку спорту і фізичної культури під керівництвом Миколи Крутя; - управління сім’ї, молодіжної політики і захисту дітей під керівництвом Христини Білінської.

Нагадаємо, Микола Круть досі очолював міське управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту. Тепер йому доведеться поділитися повноваженнями із дружиною депутата-свободівця Михайла Сиротюка. Так, разом із Христиною Білінською вони виховують доньку Яринку, яка, на додачу, є внучкою колишньої міської депутатки Тетяни Білінської. Вона багато років працювала в обласній службі зайнятості. Останнім часом активно просуває свою приватну практику – як психолог. 

До речі, декларацію про доходи за 2019 рік Христина Білінська подавала як радник міського голови – працівник патронатного відділу. Окрім того, тернополяни її знають як керівника Центру науки, що діє на площі Героїв Євромайдану. 

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео