Відправляли на ротацію всім містом: військовики виїхали на підкріплення до побратимів (фото)

Сьогодні, 28 січня, на Театральному майдані Тернополя на ротацію проводжали чотирьох хлопців з 6 резервної сотні Правого сектору. Допомогу бійцям везуть і волонтери.

– Цього року ми втретє веземо на Схід продукти, медичну допомогу парамедикам, в добровольчі корпуса, загалом – все необхідне для хлопців на передових позиціях на фронті. Долучились до допомоги Спілка ветеранів Афганістану та добровольчі організації. Захисники більше потребують теплих речей, предметів побуту, але навіть якщо військові посмакують домашньою їжею – це лише на плюс, запах дому завжди гріє, – каже голова Тернопільського осередку «Закінчимо війну» Сергій Ліпянін.

Сергій Ліпянін
Сергій Ліпянін

Як розповів командир 6 резервної сотні Сергій, дуже багато тернопільських волонтерів долучається до допомоги, але є проблема браку кадрів:

– Зараз є велика нестача людей. Раніше на ротацію виїжджало більше бажаючих. Кожен, хто є  свідомим, може долучитись і поїхати допомогти на ротації. Хто вперше – допомагають на базі по господарству, тренуються, а хто більш досвідчений – може приймати участь в захисті. Потрібно, щоб люди були більш активними і долучались. Сьогодні зібрали дуже багато медикаментів. Погода така, що потрібно чимало противірусних. Навіть коли маємо достатньо медикаментів – ділимось із військовими, які перебувають поряд на позиціях.  

Сергій з 6 резервної сотні
Сергій з 6 резервної сотні

Відправляються бійці з центру міста, оскільки це більше привертає уваги оточуючих, і сподіваються на допомогу з боку громадськості. Оскільки підтримки з боку держави немає, хлопці роблять все з власної ініціативи.

DSC_4044
DSC_4044

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео