Тернополянин позбувся телефону через свою добродушність

e9c172829e6c904f9e6c613f71bd1ca3

Чергова жертва телефонного шахрая втратила свій засіб зв’язку. Невідомий обшахраював тернополянина, який нічого не підозрюючи передав незнайомцю свій мобільник, аби той зателефонував до приятеля.

Як розповів заявник, на території залізничного вокзалу до нього підійшов невідомий чоловік. Він попросив чоловіка мобільний телефон, адже за історією афериста його розрядився. Краянин повірив незнайомцю, та не встиг відвернутися, як зловмисник попрямував з чужим майном в невідомому напрямку. За допомогою звернувся до поліцейських. Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України – «шахрайство».

Працівники поліції наголошують мешканцям Тернопілля не забувати, що зловмисники мають на меті одне, незаконно збагатитися за ваш рахунок. Аби уникнути такий вид шахрайства, найкраще, не давати свій телефон подзвонити нікому сторонньому, пославшись на відсутність коштів на рахунку або просто чемно відмовивши. Пам’ятайте вибір за вами. Якщо ви все-таки постраждали від рук невідомих, не зволікайте, одразу телефонуйте на лінію 102, застерігають у Нацполіції. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео