На Тернопільщині школярі та студенти будуть контролювати роботу депутатів

80807258_1193435384180364_1327599344953589760_o (Copy)

У Зборівській ОТГ молодіжний консультативно-дорадчий орган відтепер здійснюватиме моніторинг роботи депутатів.

Місцеві вибори залишилися позаду, а діяльність депутатів настільки не висвітлюється, що моніторинг та інструменти контролю діяльності депутатів залишаються актуальними.  Учасники Молодіжного Конгресу мають можливість слідкувати за діяльністю обранців Зборівської громади. Як мінімум – за їхньою присутністю на робочому місці в сесійній залі та в комітетах, проектами, які вони подають чи підтримують. Також слідкувати за тим, чи виконують депутати свої обіцянки, чи підтримують фактично те, що декларували у своїх передвиборчих програмах. За тим, як депутат ставиться до важливих тем, як голосує за ті чи інші питання. Це важливо як для самих громадян, так і для депутатів. Адже, непослідовність може суттєво вплинути на їхню репутацію та рейтинг, і привести до втрати довіри виборців.

В рамках реалізації ініціативи передбачається розробка та передання місцевим депутатам, яких заплановано охопити моніторингом, персональних рекомендацій щодо удосконалення своєї діяльності.

Крім того, активісти будуть регулярно інформувати широку громадськість про результати моніторингу на своєму ресурсі в соціальній мережі Facebook. Депутати отримають можливість удосконалювати свою діяльність, а виборці – об’єктивну інформацію про діяльність депутатів.

Фото: пресслужба Зборівської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео