Пенсіонерка з Тернополя віддала аферистам 10 тисяч гривень

cccd6ebaa98ab25878f8eeb1a57d15a2

Довірливість краянки обійшлася їй в 10 000 гривень, які вона віддала шахраєві за спасіння своєї доньки від кримінальної відповідальності.

Шахрайська пастка «Родич в поліції» посідає одне з найпопулярніших видів злочинів, пов’язаних з привласненням коштів шляхом обману. Люди віддають всі заощадження, аби «врятувати» своїх рідних від криміналу, розповідають у відділі комунікації поліції Тернопільської області. 

Від такого роду афери постраждала й жителька обласного центру 1926 року народження. До пенсіонерки зателефонував невідомий, який представився співробітником поліції. Додзвонювач повідомив, що донька жінки вчинила дорожньо-транспортну пригоду за що їй загрожує кримінал. Окрім цього він розповів й як можна уникнути відповідальності, але за це потрібно заплатити. Далі краянка повідомила адресу свого проживання й зібрала всю наявну готівку. Вже через деякий час на її порозі стояв невідомий, який забрав винагороду. Коли потерпіла зв’язалася з родичкою, то зрозуміла, що її ошукали й за допомогою звернулася до правоохоронців.

Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Поліцейські наголошують: ніколи і ні за яких обставин не довіряте невідомим дозвонювачам, оскільки  аферисти телефонують всім підряд, і якась частина абонентів обов’язково повірить їм та віддасть власні заощадження.

Запам’ятайте, якщо від вас вимагають гроші – це шахрай!

У разі якщо телефонує невідомий та просить грошей запитайте як його звати і в якому відділі поліції він працює, перепитайте прізвище та ім’я родича. Після цього шахраї зазвичай кидають слухавку.

Обов’язково зателефонуйте родичу. Якщо його телефон не відповідає чи відключений – не панікуйте! Зателефонуйте до відділу поліції й дізнайтеся, чи знаходиться там ваш родич.

Завжди перевіряйте отриману інформацію від незнайомців. Не поспішайте виконувати їх умови!

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео