Орест Сарматський

На Тернопільщині створили оригінальну інтерактивну мапу

Безымянный

Інтерактивну карту природно-заповідного фонду створили у Тернопільській області.

Начальник обласного управління екології та природних ресурсів Орест Сінгалевич розповів кореспонденту «Терену», що розробка і збір матеріалів для створення  геоінформаційної системи Реалізація «Інтерактивної карти природно-заповідного фонду Тернопільської області» розпочалася ще торік. І ось, на замовлення згаданого управління, компанією «MagneticOne Municipal Technologies» таку карту створено. У ній сформовано базу геопросторових даних понад 640 заповідних об’єктів області з цифрових векторних моделей  та  детальної інформації  про кожний «родзинку» природно-заповідного фону.

Нова інтерактивна карта дозволяє підтримувати систему зворотнього зв’язку з користувачами  для наповнення бази даних про заповідні об’єкти. 

Також є можливість надавати повідомлення про порушення природоохоронного законодавства у їх межах.

Як вважають фахівці, така інформаційна система якісно підвищить рівень обізнаності жителів краю та туристів про природні, заповідні об’єкти Тернопільщини.

Важливо і те, повідомляє сайт обласного управління екології та природних ресурсів, що нова геоінформаційна карта дозволить здійснювати  автоматизований пошук інформації та детально переглядати дані про ґрунтовий та рослинний покрив заповідних територій у режимі суміщення повідомляє сайт з популярними картографічними ресурсами (Google Maps, OpenStreetMap).

Суттєво, що інтерактивна карта природно-заповідного фонду Тернопільської області повністю доступна для використання усіма користувачами та спрямована на інтеграцію в геоінформаційний простір України.

Ознайомитися з новинкою можна за посиланням.                                   

Вибір читачів за тиждень

Відео