Орест Сарматський

Рентабельність вирощування суниці на гідропоніці сягає 100% (Агроновини)

0301 (Copy)

Згідно з даними аналітиків, рентабельність вирощування суниці садової в Україні складає понад 100%.

Про це повідомляє pro-consulting.ua. 

Зазначається, що в Україні немає більш популярною і прибуткової ягоди, ніж суниця. Щорічно її внутрішнє споживання становить понад 70 тис. т з тенденцією зростання, а обсяг виробництва стабільно відстає від попиту.

Крім внутрішнього ринку, українська суниця садова стала набувати привабливість і як експортний товар. Все більше фермерів вирощують полуницю з урахуванням міжнародних стандартів до зовнішнього вигляду і упаковки, що дозволяє нарощувати поставки цієї ягоди за кордон, пише 

За даними фахівців, якщо правильно організувати вирощування суниці садової в цілорічному режимі, то можна створити бізнес з рентабельністю, яка перевищує 100%.

Проектом з вирощування суниці садової передбачається побудова тепличного комплексу площею один гектар, з виробництвом ягід гідропонним методом.

– Для здійснення проекту будуть потрібні фінансові кошти в сумі $3,2 млн, 87,2% яких будуть витрачені на будівництво та обладнання теплиць, 4,3% – закупівля саджанців, 3,7% – придбання ділянки землі, 1,9% – прив'язка до комунікацій, 1,3% – первісна закупівля субстрату, – свідчать дані розрахунків.

Зазначається, що завдяки високій рентабельності і позасезонності створеного ягідного підприємства, його поточний період окупності складе менше чотирьох років.

0302 (Copy)
0302 (Copy)

На публічних дебатах 4 березня обговорять відкриття ринку землі

Український інститут майбутнього 4 березня проведе публічні дебати «Відкриття ринку землі суперечить інтересам України». Про це Kurkul.com повідомили організатори.

Дебати відбудуться о 19:00 у стилі «Оксфордського клубу».

Чи призведе відкриття ринку землі в Україні до скуповування українських земель іноземними інвесторами, що залишить Україну без власного виробника сільськогосподарської продукції? Чи захистить скасування мораторію власників земель від тіньових схем? Ці та багато інших питань буде обговорено під час публічних дебатів.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео