Куди телефонувати у Чорткові, якщо у вас є підозра на коронавірус

1583232315_original

Заступниця головного лікаря Чортківського центру первинної медико-санітарної допомоги Світлана Грабовецька на своїй сторінці у Facebook розповіла, як захистити себе від зараження коронавірусом та куди звертатись, якщо ви захворіли.

Зі слів лікарки, у Чортківській КНП «ЦПМСД» налагоджено постійну телефонну консультативну допомогу за номерами: 068 85 35 944 та 099 00 54 518. Якщо ви захворіли, залишайтесь вдома та телефонуйте лікарю.

Також надаємо низку порад від лікаря, як уникнути зараження:

  • не торкайтеся до потенційно заражених вірусом поверхонь;
  • ретельно і часто мийте руки з милом або обробляйте антисептиком.

Мити руки з милом необхідно 20-40 секунд теплою водою. Із антисептиків можна використати розчин із вмістом спирту 60-80% або із вмістом 2% розчину хлоргекседину.

Інші засоби, що реалізують, як «антисептик для рук» із 40% вмістом спирту не підходять. Антисептик має покривати всю поверхню шкіри рук. В середньому на одну обробку слід використовувати 3 мл розчину, а це 24-27 «пшиків» диспенсером, тому рекомендовано його просто виливати в долоню. Тривалість обробки – близько 30 сек.

Особливу увагу приділіть нігтям. У разі частого користування антисептиком застосовуйте крем для рук, щоб уникнути підсушування та утворення тріщин шкіри.

Уникайте скупчення людей. Використовуйте захисну маску, якщо захворіли або перебуваєте у місцях великого скупчення людей. Маска має щільно прилягати, міняти її потрібно через кожні чотири години та не використовувати повторно.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео