Оксана Бучко

Для чого і коли тернополянам сьогодні варто вимкнути світло?

chas-zemli-2020-foto-2020-godcom_rect_9f4c843fa3cdc4809e9e39f0039fbc1c

Тернополяни можуть приєднатись до Всесвітньої акції «Година Землі», яка проходить сьогодні, 28 березня. «Година Землі» – це найбільша світова ініціатива на підтримку збереження Планети та сталого використання її ресурсів. У цей день усі вимикають світло на годину, аби відчути себе дітьми Планети.

Тернополяни можуть сьогодні провести таку акцію у своїх домівках з 20:30. Також придумати своє особливе заняття для такого часу, який може стати імпульсом для розвитку, освіти та осмислення звичок - власних, родини, компанії та цілої країни заради життя в гармонії з природою. Тема Години Землі 2020 року: природа має значення.

У темряві в цей час ваша оселя буде разом із Лондонським оком, театром Сіднею, єгипетськими пірамідами, містами Ґолден Ґейт в Сан-Франциско, Колізей у Римі, як символи надії на активні дії кожного з нас заради сталого, дружнього до природи світу.

В Україні Година Землі об’єднала понад 80 міст, сотні організацій, бізнесів та навчальних закладів. Зовнішнє освітлення вже згасало на Хрещатику, біля Софійського та Михайлівського соборів, Театру опери та балету в Одесі, Свято-Успенського собору в Полтаві, Тернопільського та Луцького замків. Свічки запалали в тисячах домівок та ресторанах, відбулись акустичні концерти, вогняні шоу, перегляди фільмів на екологічну тематику, еко-ярмарки та велопробіги.

Також у цей день на Тернопільщині святкують та згадують інші події. Про це на «Терені» читайте ТУТ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео