Тернополяни можуть отримувати ліки Укрпоштою: Кабмін дозволив поштовим операторам доставляти лікарські засоби

Liky_ukrposhtoyu_1-2-3

23 березня Кабінет міністрів ухвалив відповідну постанову та вніс зміни до ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів). Згідно з постановою Укрпошта на рівні з іншими операторами поштового зв’язку зможе доставляти споживачам лікарські засоби та супутні товари. Виключення складають ліки, що потребують особливих умов зберігання, або є в переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, а також є сильнодіючими та отруйними лікарськими засобами.

«Ми вітаємо таке рішення Уряду. Проблема доступності ліків, особливо в найвіддаленіших куточках країни, де живе понад 10 млн українців, хвилює нас давно. Добре, що в період карантинних заходів ця послуга стане можливою. Ми вже ведемо переговори з виробниками та постачальниками лікарських засобів, щоб якнайшвидше узгодити механізм доставки доступних та вкрай необхідних ліків. Сподіваюся, клієнти дуже швидко оцінять зручність цього рішення і приводів виходити з дому в цей період буде менше. Тим паче, що Укрпошта може забезпечити усі важливі послуги для людей у групі ризику, не виходячи з дому: доставка соціальних виплат та пенсій, оплата комунальних послуг, продаж базових продуктів харчування, доставка посилок та преси, щоб було чим зайнятись під час карантину. Хочу вкотре подякувати колегам на логістичній передовій нашої компанії – оператори, листоноші, водії, сортувальники - які в цей критичний для країни час роблять все, щоб підтримувати в ній рух і життя», - зазначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Нагадаємо, що Укрпошта, як стратегічно важливий об’єкт інфраструктури, працює у звичайному режимі та продовжує надавати всі поштові та фінансові послуги.

Аби обмежити контакти клієнтів із працівниками відділень і максимально убезпечити усіх від можливості зараження вірусною інфекцією частково змінені умови доставки та вручення. До закінчення карантину компанія безкоштовно зберігатиме відправлення у відділеннях. А також на цей період в компанії скасували комісію на послугу переказів коштів «З картки додому».

Вибір читачів за тиждень

Відео