Віра Олександрович

Карантин: жителі Тернопільщини можуть спокійно спати до 1 липня

Знижка

Задля податкової знижки жителі Тернопільщини задекларували понад 27 млн грн різних витрат. Більшість має намір повернути кошти, витрачені на навчання.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- У січні-лютому цього року 1 765 жителів Тернопільської області подали декларації про майновий стан до податкових органів, аби скористатися своїм правом на податкову знижку, - звітують у податковій. - Вони задекларували 27,5 млн грн витрат. Порівняно із відповідним торішнім періодом кількість декларантів зросла на 6 осіб, а сума витрат збільшилась на 2,8 млн грн.

Більшість краян, а це – 1 550 (88%) осіб, подали декларації для отримання податкової знижки у зв’язку з понесеними витратами на навчання. Про сплату внесків за договорами довгострокового страхування життя заявили 190 декларантів.

- Сплата відсотків за іпотечними кредитами стала підставою для податкової знижки 16 жителів Тернопілля, - додають податківці. - Понесені витрати у зв’язку із пожертвуваннями і переобладнанням транспортних засобів дали право на податкову знижку трьом і двом декларантам, відповідно. Ще четверо осіб задекларували витрати на сплату видатків на будівництво (придбання) доступного житла.

За наслідками перерахунків цим громадянам нараховано до повернення 5 млн грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО). Трохи більше 46%, а це - 2,3 млн грн визначеної до відшкодування суми, уже повернули декларантам.

- Через запровадження на території Тернопільщини надзвичайної ситуації подавати декларацію про майновий стан і доходи можна лише в режимі онлайн через електронний кабінет платника або поштою, - нагадують у податковій.

Варто мати на увазі, що скористатися правом на податкову знижку громадяни можуть упродовж року аж до 31 грудня включно. Ті ж, хто зобов’язаний задекларувати доходи, може це зробити до 1 липня 2020 року. Це передбачили останніми змінами до Податкового кодексу України (ПКУ) та інших законів щодо підтримки платників податків на період карантину.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео