Віра Олександрович

У Тернополі показали майстер-клас – усе вирішили за 30 хвилин (фото)

93188838_250176676114001_8912685840807755776_n

Понад 47 мільйонів гривень із бюджету громади додатково спрямували на потреби медицини Тернополя. 

Таке рішення депутати міської ради прийняли сьогодні, 8 квітня, на позачерговій сесії. Загалом у переліку було 7 пунктів.

1
1

Виявилося, ще до засідання визначили перелік об’єктів, які планували у місті зробити цьогоріч, та ремонт яких можна відтермінувати. Із цих статей і зняли гроші, аби спрямувати їх на сферу охорони здоров’я і попередження поширенню коронавірусу у Тернополі. Відповідні зміни відразу внесли до комплексної програми «Здоров’я громади» на 2019-2021 рр., адже кошти тепер підуть саме на цю сферу. Щоб переконати політиків у потребі виділення додаткових коштів, перед ними виступив начальник міського відділу охорони здоров’я і медичного забезпечення Василь Даньчак.

2
2

– У лікарні швидкої допомоги сьогодні перебувають 6-ро людей із підозрою на COVID-19, – каже він. – На ізоляції наразі – 5-ро пацієнтів, які лікуються вдома (у них – легкий перебіг недуги), а на самоізоляції – майже 500 людей, які повернулися у Тернопіль з-за кордону або контактували із хворими чи людьми, які зараз – під підозрою.

Власне, сесійне засідання тривало всього 30 хвилин. Депутати фактично не витрачали часу на обговорення питань порядку денного, а відразу голосували. Причому результат майже завжди був однаковим – «одноголосно». Це ж стосувалося і таких пунктів: - «Про внесення змін до рішення міської ради «Про затвердження Програми захисту населення і території Тернопільської міської територіальної громади від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2019-2022 рр.»; - «Про надання дозволу на укладення додаткової угоди до договору фінансового лізингу КП «Тернопільелектротранс» із АТ КБ «ПриватБанк». 

5
5

Але деякі пункти все-таки викликали у декого тривогу. Наприклад, при голосуванні за питання «Про розміщення соціальної реклами» двоє депутатів утрималися. До того ж, вони хотіли почути про інформацію про реальну економічну ситуацію в місті. Оскільки чиновників, які відповідають за цю сферу, у залі на той час не було, довелося говорити міському голові Сергію Надалу.

– План щодо надходжень за перший квартал ми фактично виконали, але наша скарбниця все одно недоотримала щонайменше 6 млн грн, на які ми розраховували, – каже він. – На тлі карантинних заходів фактичні втрати міської казни становитимуть 40 млн грн на місяць. І це ще без витрат, які мають сьогодні комунальні підприємства. Наприклад, «Тернопільелектротранс», яке забезпечує спецрейси.

4
4

Два надважливих у теперішній час пункти: «Про внесення змін до рішення міської ради «Про затвердження Регламенту міської ради сьомого скликання» і «Про внесення змін до рішення «Про затвердження Положення про постійні комісії міської ради» також не отримали одностайної підтримки. У доцільності проведення дистанційних засідань – як сесійних, так і в комісіях – засумнівався один із політиків. На жаль, під час трансляції його прізвище не озвучили.

6
6

Окрім того, депутати на засіданні скористалися шансом внести свої запити і звернення. Скажімо, Павло Бич розповів про свою стурбованість розміщенням смітників у незручному місці – між багатоповерхівкою і приватною садибою. Натомість Любомир Балук попросив відновити роботу одного із бюветів. Опалювальний сезон, що триває досі, стривожив Володимира Гринду. За його словами, багато тернополян нарікають на спеку у помешканнях. 

Фото із трансляції сесії на сторінці Тернопільської міської ради у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео