Оксана Бучко

ФОПи Тернопільщини приєднуються до онлайн-мітингу

92818430_3060168550713339_348670500265787392_n

Онлайн-мітинг розпочали ФОПи у кожному місті 25 квітня. Приєднуються до нього і підприємці Тернопільщини. Участь в акції беруть ті, хто не згідні із жорсткими обмеженнями під час карантину.

Також активісти планують вручити звернення міській та обласній раді під час автопробігу, на який зберуться тернопільські підприємці завтра, 28 квітня. Усі охочі можуть приєднатись об 11:30 біля ТРЦ «Орнава».

Гнучкий карантин вже з 1 травня – такою є головна вимога ФОПів. Це означає перегляд умов карантину – посилені для груп ризику і послаблені для решти громадян, розповідають представники SaveФОП:

  1. Відновити роботу максимальної кількості підприємств з дотриманням санітарно-епідеміологічного контролю.
  2. Дозволити діяльність підприємств торгівлі на площах, що не перевищують 400 кв. м.
  3. Розробити економічну антикризову стратегію з пріоритетами захисту та підтримки мікробізнесу.
  4. Стимулювати самозайнятість українців, створення нових робочих місць, створення програм працевлаштування для українців, що повернулися в Україну, програм підтримки та розвитку мікробізнесу
  5. Визначити і оприлюднити чітку дату переходу до «гнучкого карантину» з 01.05.2020.

Відповідними звернення пропонують «штурмувати» Уряд та профільних чиновників. Електронне звернення можна залишити ТУТ, попередньо авторизувавшись, вибравши тему «Підприємництво» та натиснути кнопку «Створити звернення».

Приклад звернення:

«Я, Доротич Сергій Іванович, підприємець 3 групи спрощеної системи оподаткування  обліку та звітності, вимагаю від Уряду і органів виконавчої влади скасувати обмеження в частині реалізації товарів, матеріалів та виробів в усіх магазинах та на ринках без виключення. Зазначені заборони порушують моє Конституційне право, а саме статтю 42. КУ, якою гарантовано усім громадянам України, що «...Держава забезпечує захист конкуренції у підприємницькій діяльності. Не допускаються зловживання монопольним становищем на ринку, неправомірне обмеження конкуренції та недобросовісна конкуренція..» Заборона діяльності мікропідприємців в частині реалізації товарів на ринках і в маленьких крамничках у той час коли великі торгівельні мережі провадять свою діяльність є грубою наругою над мікробізнесом. Споживчому попиту це  створює колапс і величезне скупчення купців у супер- і гіпермаркетах. Заборона роботи ринків і малих крамниць навпаки слугує збільшенням ймовірності зараження громадян України в період епідеміологічної загрози.  Заборони запроваджені Урядом вважаю невиправдані. Мікробізнес більш відповідально ставиться до своїх клієнтів і товарів, які реалізує, а відтак безпека при купівлі товарів у мікробізнесу значно вища, ніж де інде. Я, як підприємець, використовую засоби безпеки і на прохання клієнта забезпечую такими ж засобами безпеки його при роботі зі мною. Усі знайомі мої колеги готові чинити так само і вже закупили достатню кількість спецзасобів. Від себе і від імені моїх колег вимагаю скасувати заборону реалізації товарів на ринках і в маленьких крамничках за умови дотримання заходів безпеки! Мікробізнес потерпає, він зазнає вже чималі збитки і вимушений звільняти найнятих працівників. Як платник податків наполягаю виконувати положення 42 статті Конституції України і зняти обмеження для мікробізнесу».

Такий лист радять відправляти також до:

Стефанчук Руслан

Стефанчук Микола

Марчук Ігор Петрович

Герега Олександр

Віктор Бондарь

Лобазюк сергей

Олена Копанчук

Олексій Жмеренецький

Владимир Ватрас

Мандзий Сергей

Нагадаємо, у Тернополі, як і в інших містах, також провели мирний протест проти продовження жорстких обмежень карантину. У спільноті SaveФОП також пропонують додати автопробіг або реальний мітинг до заходів онлайн.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео