Тернопільський спортсмен заступився за російського колегу

24ee32

Чемпіон світу 2019, чинний чемпіон Європи, тернополянин Дмитро Підручний заступився за російського колегу, чоловіка нашої землячки, у минулому - біатлоністки Марини Кручової Олександра Логінова. Дещо дивну для українських вболівальників позицію капітан чоловічої збірної висловив під час онлайн-спілкування з фанатами в мережі Інстаграм.

- Ситуація з Логіновим в Антхольці - це було вже занадто. Якщо ви хочете, щоб конкретно Логінов або будь-який інший спортсмен, якого ловили на допінгу, вже не виступали - змініть правила, покарання за різні види допінгу.

Якщо ви так хочете - поміняйте, ініціюйте комісію, щоб його вже вигнали повністю, не на два роки, а довічно.

Допустив він помилку чи це була система допінгу в Росії - це не має значення зараз.

Але тиснути під час змагань... Було видно, що це навмисна психологічна тиснява. У день перед стартом о 6 ранку до нього завалюються з автоматами карабінери, говорять не рухатися. Годину він сидить на ліжку, поки його обшукують - в день старту так не робиться. Якщо ми боремося за чистий спорт, прийдіть в день відпочинку, коли йому він не потрібен, і робіть свою справу.

Як на мене, це було занадто. Я не захищаю конкретно його або допінгістів - я теж проти цього, але є правила, і ми повинні їх дотримуватися.

Якщо він виступає, то відбув своє покарання - що ви від нього хочете?, - поділився Дмитро.

Нагадаю, скандальна ситуація трапилася під час чемпіонату світу 2020. Тоді в італійському Антхольці правоохоронці обшукали готельні номери, в яких розмістили біатлоністи та тренерський штаб з Росії. Через деякий час росіяни заявили, що обшуки - дискредитація зі сторони української збірної.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео