Орест Сарматський

На Тернопільщині під час карантину запрацював перший в області ринок

95612680_664563291005928_2005038600906866688_n_1

У Бережанах під час карантину запрацював перший в краї ринок.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в області.

Першим ринком, який почав свою роботу в умовах карантину на Тернопільщині, став ринок у Бережанах. Сьогодні, як і надалі, роботу там контролюватимуть спеціалісти районного управління Держпродспоживслужби. Фахівці управління вже виявили ряд незначних недоліків та рекомендували директору їх усунути та посилити заходи безпеки, – йдеться у повідомленні.

Також йдеться про те, що у місця торгівлі харчовими продуктами на агропродовольчому ринку допускають працівників за наявності у них вдягненої медичної маски або респіратора та проходження безконтактного температурного скринінгу. Окрім цього, місця торгівлі мають бути облаштовані захисними екранами із плівки або пластику між продавцями і покупцями.

Посилений контроль та дослідження продукції здійснюють фахівці Держпродспоживслужби та лабораторії ветсанекспертизи на ринку. 

Важливою умовою дозволу на роботу ринку у Бережанах є  відсутність неконтрольованої стихійної торгівлі на прилеглій до агропродовольчого ринку території.

Також повідомляється, що найближчим часом запрацюють ринки і в інших містах Тернопільщини. Сьогодні там облаштовують торговельні місця захисними екранами, представники Держпродспоживслужби в складі комісій перевіряють готовність їх до роботи в умовах карантину.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео