Дарія Шевченко

На Шумщині представили фотоальбом зі світлинами краю

shumsk_community_36_parts_of_the_whole1

«Шумська громада: 36 частин цілого» - саме так називається фотоальбом, в якому вмістили світлини краю. Створили його завдяки проєкту «Відеожурнал «Непротоптаними стежками Шумської громади», який реалізовувався громадською організацією «Центр розвитку ініціатив «ІнСорс» торік.

Більшість фотографії надали місцеві фотографи та відеографи, зокрема Віктор Смоляк та Сергій Олексієвець. Загалом фотоальбом готували три місяці.

– Багато світлин не потрапило в альбом, не хотіли перевантажити, дизайн вийшов би поганий. Під час верстки найважче було відібрати кращі з кращих світлин. А ще корекцію кольору зробити також забирає немало часу. Дуже люблю мінімалізм в дизайні, тому немає зайвих елементів. Важливою є і якість фотографії, якої дуже мало на локальному рівні. А щоб видання не було «сухим» було прийнято рішення взяти цікаві факти, легенди по селах, зібрані під час проєкту, та також оживити тими фотоальбом. Коли розворот заповнився, Іванна Мрига готувала текстовий матеріал, – розповів Віктор Смоляк.

До створення фотоальбом долучилися й представники місцевої влади, активісти та жителі Шумська. Тепер місто має ще одну цінну пам'ятку.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео