В Уряді голову Тернопільської ОДА мають за ніщо

90940501_2293566737413565_5482971699798343680_o

Нещодавно у Тернополі відкрили обласне інфекційне відділення, на яке Уряд мав виділили 33 мільйони гривень, проте гроші ще досі не надійшли.

Як повідомляв «Терен», ще 27 квітня, у Тернополі на базі КНП «Тернопільський регіональний фтизіопульмонологічний медичний центр» відкрили нове обласне інфекційне відділення, яке, за словами очільника нашого краю Володимира Труша, має вмістити усіх тяжкохворих на COVID-19 зі всієї області. Шоправда, розмістили там лише 6 спеціальних ліжкомісць із можливістю підключення до апаратів штучної вентиляції легень, з обіцяних 90.

Також, Володимир Труш розповів, що гроші, а саме 33 мільйони гривень на відкриття відділення, мав виділити Кабмін. Та, як виявилось, кошти ще досі не надійшли. Тож, як бачимо, Уряд чи то забув, чи то не вважає за потрібне допомогти губернатору Тернопільщини забезпечити нашу область фінансовою підтримкою для облаштування інфекційного відділення.

- Після останнього пленарного засідання сесії Тернопільської обласної ради, яке було проведено в квітні, де було обіцяно виділити 33 мільйони гривень Тернопільською обласною державною адміністрацією, Кабміном на створення обласного інфекційного відділення на базі Тернопільського регіонального фтизіопульмонологічного медичного центру, то їх на сьогоднішній день немає, - сказав Віктор Овчарук, голова Тернопільської обласної ради, пишуть «Тернополяни».

В Україні епідемія коронавірусної інфекції йде на спад, тож головний тягар у лікуванні хворих взяли на себе перепрофільовані лікарні, а інвестиції в інфекційне відділення, якщо вони таки будуть, окуплять себе восени, коли прогнозують другу хвилю захворювання на СOVID-19.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео