Віра Олександрович

Тернопіль: автобус до соцзабезу курсуватиме із «Сонячного» через «Східний»

Брифінг

Весь громадський транспорт у Тернополі зможе виїхати на рейси уже 25 травня. Втім, кроки назустріч тернополянам місцева влада робитиме поступово.

Якщо до понеділка не буде нової постанови Уряду про запуск наземного сполучення у містах, то автобуси і тролейбуси у нас курсуватимуть у режимі спецрейсів. Про це сьогодні, 19 травня, заявив мер Тернополя Сергій Надал.

– Уже завтра, 20 травня, у Тернополі їздитимуть нові автобуси МАЗ, – каже мер. – Ми їх придбали на початку цього року. Вони поки що курсуватимуть за маршрутом №21. Із 25 травня ми плануємо повністю запустити громадський транспорт Тернополя. 

За словами міського голови, багатьом тернополянам потрібно доїжджати на роботу і з роботи, а також на дачі. Відсутність громадського транспорту створює надто серйозні проблеми. Тому місцева влада і почала шукати вихід 

– Окрім додаткових машин на уже звичних спецрейсах, від завтра працюватимуть два нових маршрути, – додає мер. – Рейс №20А сполучатиме масив «Сонячний» із вулицею Живова і ринком, що на вулиці Шептицького. Уже згаданий мною маршрут №21 створили за рекомендацією тернополян. Автобуси рухатимуться від вулиці Збаразької через Лук’яновича, далі – через комбайновий завод до «Подолян», а звідти – через Симоненка і Київську на Корольова і Купчинського. Згодом – масив «Східний», а звідти – по Лесі Українки до просп. Степана Бандери і до Центрального стадіону. Кінцева точка – зупинка біля управління соціальної політики. 

Мер наголосив, що цей маршрут сполучить між собою кілька медичних закладів і так званий «соцзабез», чого і вимагали тернополяни. 

– До 25 травня весь транспорт пройде технічний огляд і підготовку, – запевняє Сергій Надал. – Підготовку завершать і водії. Адже ми на новий транспорт набрали нових водіїв. Якщо ж Уряд 22 травня не прийме рішення про пом’якшення умов карантину і не дасть дозвіл на запуск громадського транспорту, то ми будемо змушені збільшувати кількість спецрейсів і машин на кожному із них.

Мер принагідно нагадав, що за транспорт до сіл, що не входять до Тернопільської міської громади, відповідає обласна державна адміністрація.

Фото з відкритих джерел і зі сторінки Сергія Надала у соціальній мережі «Фейсбук» 

Вибір читачів за тиждень

Відео