Орест Сарматський

Фермери продають полуницю від 140 грн/кг (Агроновини)

2001 (Copy)

Полуничний сезон на Херсонщині цього року почався на тиждень раніше: тепличну полуницю вже закінчують збирати, а ґрунтову — лише починають. 

Ціни на ягоду коливаються від 140 до 160 грн/кг, повідомляє gazeta.ua. 

— Звичайно, дешевої полуниці в цьому році очікувати марно. Витрати виробників істотно зросли. Так на день мені потрібна пляшка антисептика, до сотні масок і рукавичок, щоб уберегти працівників. До того ж, повинні відправляти ягоди зважені та в закритій тарі. А це також підняття собівартості. Зараз відпускаємо гуртом ягоди по 90 грн/кг, — розповів фермер з Херсона Сергій Павленко.

На ринку полуницю продають від 140 до 160 грн/кг, в супермаркетах можна знайти по 150 грн/кг, але ягоди ще мало.

Сезон ще не почався. До того ж ми втратили першу ранню ягоду через заморозки на ґрунті. Думаю в сезон ціна на ягоду буде від 35 до 45 грн/кг, — додав фермер.

Більшість фермерів відзначають спад споживання ягоди через відсутність грошей у споживачів, складність доставки і неможливості доїхати до ринків. На ринках наразі переважно ягоди з Херсона, Київщини та Закарпаття. Ціна залежить від сорту і величини ягід.

2002 (Copy)
2002 (Copy)

В Україні зріс рівень зволоження ґрунту

Початок травня приніс довгоочікувані рясні дощі та нарешті розпочалось поступове покращення засушливого стану земель.

Опади спостерігались протягом усього періоду на всій території України.

Про це повідомляє сервіс агропогоди.

За першу декаду травня найбільша кількість опадів випала в Івано-Франківській та Львівській областях, тут кількість опадів майже досягла місячної багаторічної норми.

Також значну кількість опадів зафіксовано в Житомирській, Київській, Сумській, Волинській, Закарпатській, Чернівецькій та Полтавській областях.

В Донецькій, Луганській, Запорізькій, Миколаївській та Одеській областях опадів випало найменше 12-17 мм.

Фото з відкритих джрел

Вибір читачів за тиждень

Відео