Оксана Бучко

Коли тернополяни зможуть знову літати зі Львова

desktop_OEY7_51369-1-large

Пасажирські авіаперевезення хоче відновити аеропорт «Львів» вже у червні. Тож після відновлення рейсів по Європі тернополяни зможуть скористатись для перельотів найближчим аеропортом.

Уряд мав би відновити пасажирські авіаперевезення найближчим часом.  Вже у червні аеропорт «Львів» вже готовий відновити роботу, авіалінії теж готові проводити перевезення.

– Авіакомпанія Windrose готова здійснювати авіарейси на початку червня. Спершу очікуємо на запуск внутрішніх авіаперевезень, – розповіла «Львівському порталу»  гендиректорка аеропорту Тетяна Романовська. – Чартерні рейси на курорти Туреччини та Єгипту можуть відновити укінці червня. Також уже готові до відновлення польотів до Львова Wizzair та Ryanair. Із червня-липня мають намір вернутися на лінію до Львова «Белавіа» та Turkish Airlines, із липня – польська авіакомпанія LOT.

В умовах карантину за найоптимістичнішим сценарієм аеропорт «Львів» запустять 15 червня.

Перед входом в аеропорт усім заміряють температуру тіла, пояснила роботу аеропорту в умовах карантину гендиректорка. По території терміналу наносять нові розмітки, що допомагають пасажирам тримати безпечну дистанцію. Також купують скляні щитки, які будуть на  стійках реєстрації та воротах на посадку. Весь персонал працюватиме у масках.  Сподіваємось на відновлення роботи з 15 червня, ну а в гіршому випадку – із липня.

Читайте також про можливість щодня полетіти зі Львова у п’ять міст України.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео