Віра Олександрович

Чиновників на Тернопільщині насварили у режимі онлайн-зв'язку (фото)

Колегія_ф

У режимі онлайн-зв'язку відбувалося засідання колегії Тернопільської обласної держадміністрації сьогодні, 27 травня.

Що цікаво, запросили на Грушевського, 8 голів районних держадміністрацій, міст обласного значення, районних рад, об'єднаних територіальних громад, керівників структурних підрозділів ОДА і правоохоронних органів тощо. Частина із них могла стежити за подіями дистанційно.

Колегія1
Колегія1

У порядку денному було лише 2 основних питання: - «Про стан соціально-економічного розвитку області у січні-квітні 2020 р.»; - «Про підсумки проходження осінньо-зимового періоду 2019/2020 рр. та основні завдання з підготовки об'єктів житлово-комунального господарства і соціальної інфраструктури до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 рр.». При цьому чиновникам нагадали, що новий опалювальний сезон має розпочатися без запізнень, без боргів щодо заробітних плат тощо.

– У «Різному» ми заслухали головного санітарного лікаря Тернопільщини Оксану Чайчук щодо епідемічної ситуації у нашому краї, – уточнює голова обласної держадміністрації Володимир Труш. – Принагідно дали ряд завдань головам РДА.

На засіданні дійшло йшлося про актуальні питання, які вимагали негайного вирішення. Зокрема, Володимир Труш зауважив, що керівники на місцях мусять забезпечити співфінансування проектів, які реалізують у нашому краї завдяки державній програмі «Велике будівництво».

Колегія2
Колегія2

– Кожен голова райдержадміністрації має особисто контролювати хід будівництва кожного об`єкта у рамках «Великого будівництва», – звернувся очільник до керівників РДА. – Роботи уже тривають, тому дуже важливо подбати про необхідне співфінансування. Якщо будівництво розпочнуть у жовтні чи листопаді, то це – неприпустимо. Контроль за об’єктами, як ми їх називаємо «5/5/5», має бути пильним. 

Нагадаємо, завдяки програмі «Велике будівництво» на Тернопільщині планують збудувати аж 5 шкіл, 5 садочків і 5 об`єктів спортивної інфраструктури. Загалом по всій Україні протягом року мають звести понад 100 шкіл, 100 садочків, 100 стадіонів і 200 нових приймальних відділень лікарень. Також центральна влада анонсувала будівництво 4 000 км доріг. Проекти втілюють за бюджетні кошти, кошти Фонду регіонального розвитку, а також за кошти із місцевих бюджетів.

Фото з сайтів облради і ОДА 

Вибір читачів за тиждень

Відео