Віра Олександрович

Автобуси між районами пустять всюди, окрім Кременеччини і Шумщини (відео)

Труш

Адаптивний карантин уже діє на Тернопільщині. Втім, його переваги поки що відчувають не всі. Найбільше проблем із COVID-19 – на півночі краю, тому й умови там – інші.

Так, сьогодні, 28 травня, на позачерговому засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій вирішили із понеділка, 1 червня, дозволити відновити в межах області міжрайонне сполучення. І ця новація діятиме всюди, за винятком Кременеччини і Шумщини. Про це повідомили в Тернопільській обласній держадміністрації. 

Нагадаємо, у Тернополі з 1 червня відбудуться суттєві зміни. Такі новації обговорили під час засідання міського оперативного Штабу із подолання надзвичайної ситуації (читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.). Тепер настала черга послаблювати карантин на рівні краю.

– У Кременецькому і Шумському районах ситуація досі залишається складною, – каже голова обласної держадміністрації Володимир Труш. – Тому на засіданні вирішили, що змінювати щось – рано.

Під час засідання комісія також вирішили на Тернопіллі часткового відновити освітній процес.

– Відповідно до постанови Кабміну, з 1 червня свою діяльність відновлять заклади професійної освіти, передфахової вищої освіти і вищі навчальні заклади, – каже начальниця обласного управління освіти і науки Ольга Хома. – Це стосується лише тих курсів, які вже завершують навчання. При цьому обов’язково повинні бути дотримані всі епідеміологічні вимоги. Навчання не відновлюється лише на території двох вищезгаданих районів – Шумського і Кременецького.

До слова, із 1 червня, за постановою Кабміну, вимоги карантину повинні перейти на новий рівень. Зокрема, краянам мають дозволити відвідувати церкви (за умови перебування не більш як однієї особи на 10 кв. м площі будівлі). Відновити роботу зможуть і заклади фізичної культури та спорту, спортивні зали, фітнесцентри (крім проведення групових занять із кількістю понад 10 осіб). Наступний крок зі зменшення обмежень очікують 22 червня.

Фото і відео зі сторінки Тернопільської обласної державної адміністрації у «Фейсбуці»

Вибір читачів за тиждень

Відео