Віра Олександрович

Карантин триває: у вихідні в Тернополі перевірятимуть ресторани і кафе (фото)

Осадця

Відсутність масок у більшості пішоходів у Тернополі, а також порушення санітарних обмежень з боку закладів громадського харчування дуже хвилює правоохоронців. 

Про це йшлося під час засідання оперативного Штабу із подолання надзвичайної ситуації сьогодні, 28 травня (також читайте ТУТ і ТУТ – прим.). Правоохоронці традиційно були із Ситуаційним центром на відеозв’язку. Принагідно пообіцяли взятися за вирішення актуальних для міста проблем.

Шевчук
Шевчук

– У зв’язку із пом’якшенням карантинних вимог у місті стало менше патрулів, – визнає начальник міського відділу поліції Сергій Осадця. – У них просто необхідності вже немає. Але ми помітили проблеми із закладами громадського харчування. Вони часто порушують вимоги. Є дозвіл на літні майданчики, а натомість людей пускають у приміщення. 

За його словами, поліцейські посилять роз’яснювальну роботу у ці вихідні, 30-31 травня. Залучать до цієї діяльності і працівників муніципальної інспекції. Адже вже із 10 червня очікують пом’якшення вимог до закладів громадського харчування. Тобто «потерпіти» їм ще треба менше 2-х тижнів. 

– Чергують наші працівники і на ринках, – додає пан Осадця. – Там ситуація спокійна, але теж є стандартні для міста порушення, адже багато людей ходять без масок, не реагують на зауваження.

Працівникам патрульної поліції було не так спокійно. Наприклад, один чоловік, порушуючи вказівки, планував проїхатися у громадському транспорті і категорично відмовлявся одягнути маску. 

– Вчора, 27 травня ми отримали повідомлення від кондуктора тролейбуса, що пасажир зайшов у транспорт і не хотів вдягати маску, – додає начальник обласного управління патрульної поліції Богдан Шевчук. – На місце події виїхали правоохоронці і доправили чоловіка у відділок, де склали відповідний протокол про порушення карантинних обмежень. 

Гавришків
Гавришків

Віднедавна змінилися підходи до роботи на ринках у працівників міського управління Держпродспоживслужби. Їхній начальник Іван Гавришків повідомив, що тепер фахівці зобов’язані проводити перевірку не щодня, а лише 1 раз на тиждень.

– Ринки у Тернополі поки що працюють на 70%, – каже він. – Так, не всі ходять у масках. І це переважно – покупці. Деякі підприємці досі не відкривали яток, адже в області ще немає всього сполучення громадським транспортом.  

Поворозник
Поворозник

Начальник Тернопільського міського відділу УДСНС України у Тернопільській області Віталій Поворозник на особливі проблеми не скаржився. Лише нагадав присутнім, що із пом’якшенням карантину почнуть відриватися і заклади освіти та виховання, і спортивні установи, і ресторани та кафе. Відтак усім їхнім керівникам варто нагадати про дотримання правил пожежної безпеки, а також – про необхідність створення умов для евакуації людей у разі виникнення негараздів. 

Фото з трансляції засідання Штабу на сторінці Сергія Надала у соціальній мережі «Фейсбук» 

Вибір читачів за тиждень

Відео