У Зборові зустрілись медики району і волонтери для обговорення подальшої співпраці (фоторепортаж)

Сьогодні у Зборівській районній адміністрації відбулась зустріч-обговорення, де підбили підсумки роботи гуманітарного штабу, який допомагав лікарям в боротьбі з пандемією.

З 25 березня діє ініціатива нардепа Івана Чайківського під гаслом #Безпека_лікаря_наша_безпека. Станом на 25 травня у районному штабі було акумульовано 690 000 гривень. Влада Зборівщини, народний депутат і його команда, медики лікарень району, швидкої, первинної ланки медицини зібрались для підбиття підсумків роботи штабу, обговорення проблем, здобутків, планів. У залишку (після придбання необхідних засобів індивідуального захисту для лікарів) залишилось ще 283 811 гривень. Крім того, залишається невиконаною передвиборча обіцянка Івана Чайківського щодо купівлі для району автомобіля швидкої допомоги.

– Зараз потреби в швидкій немає, тому суму в розмірі трохи більше 400 тис. грн ми додамо до зекономлених і все разом направимо на потреби пацієнтів і  медицини району, – пояснив Іван Чайківський.

Чайківський (2) (Copy)
Чайківський (2) (Copy)

Завдання медиків Зборівщини на сьогодні – вирішити, на яке обладнання спрямувати кошти.

Меценатами, які підтримували штаб, став бізнес, зокрема ПАП «АГРОПРОДСЕРВІС» (Баран Андрій Степанович) виділено 67 500 гривень,  «Агропродсервіс-Ярчівці» ( Гамрач Василь Орестович) виділено 360 000  гривень, «Агропродсервіс-ВЕСТ» (Дольний Зіновій Богданович) виділено 75 000 гривень, ПАП «Маяк» (Гіндзелевич Андрій Степанович) виділено 10 000 гривень, та ФГ «Софія-А» (Алексевич Андрій Ярославович) виділено 10 000 гривень.

Чайківський (3) (Copy)
Чайківський (3) (Copy)

Чайківський (1) (Copy)
Чайківський (1) (Copy)

– Кошти не будуть розподілятись рівномірно між медичними закладами району. Умова бізнесу у цьому питання така, що це має бути щось одне, важливе і необхідне для жителів Зборівського району. Адже їх бажання – це бути здоровими та бути у безпеці. Тому ви маєте  між собою це вирішити, рішення повинно бути командним. Вважаю, що й адміністрація, і районна рада, і громада можуть доєднатись до питання, якщо наявна сума буде замалою.

Ми маємо розуміти, що хоч і медична реформа йде до завершення, але ця пандемія продемонструвала, що у сфері медицини зроблено багато помилок. Ні я, ні влада не будуть втручатись у ваше рішення, адже ніхто крім медиків не може розуміти краще, що необхідно вам і вашим пацієнтам, – звернувся до медиків та влади району Іван Чайківський.

Чайківський (6) (Copy)
Чайківський (6) (Copy)

Чайківський (5) (Copy)
Чайківський (5) (Copy)

Слід зазначити, що професійна і швидка робота місцевих волонтерів, ініціативи нардепа, бізнесу, місцевої влади, медиків та громадськості дозволила уникнути критичного стану із захворюванням на COVID-19 у Зборівському районі. Усього випадків було 3, зараз усі пацієнти одужали. Заплановане й масове тестування усіх медиків району, яке вже розпочали.

Фото «Терену»

Вибір читачів за тиждень

Відео