Орест Сарматський

На Рівненському полігоні коронавірус підтвердили у дев’ятьох військовиків з Тернопільщини

1563209432-3103 (Copy)

У 9-х військовиків на Рівненському полігоні підтверджено COVID-19. Про це нашого кореспондента повідомив пресофіцер 44-ї окремої артилерійської бригади Юрій Кульпа.

- У 9-х військовослужбовців підтвердились підозри на коронавірус. Зараз вони перебувають в Рівненському госпіталі, стан здоров'я задовільний, - сказав Кульпа.

За його словами, підозру на коронавірус було виявлено під час планового ПЛР-тестування на полігоні ще 24 травня.

Тоді тести у декількох військовослужбовців показали позитивний результат, тому було рекомендовано розмістити їх в медичний ізолятор, а згодом направити на дообстеження у Рівненський шпиталь.

Симптоми, які б вказували на хворобу, у військовослужбовців були відсутні, температура тіла не перевищувала норми, а стан здоров’я не викликав стурбованості. Та сьогодні додаткове обстеження таки виявило коронавірус.

Як проінформував Юрій Кульпа, решта особового складу, який знаходиться на полігоні, перебуває на обсервації та виконує рекомендації медиків щодо недопущення поширення хвороби.

Водночас, у пункті постійної дислокації в Тернополі хворих на гостру респіраторну хворобу COVID-19 спричинену коронавірусом SARS-CoV-2 немає. Там також вживаються профілактичні заходи.

Як повідомляв «Терен»,  зараз військові з Тернополя перебувають на Рівненському полігоні у рамках бойової підготовки військового складу артилерійської бригади.

Фото: ТОЛЦ МОЗ України

Вибір читачів за тиждень

Відео