Орест Сарматський

Німці наважилися допомогти підприємцям та бізнесменам з Тернопільщини 

99253550_694587294690767_4805898344993914880_n (Copy)

Агенція регіонального розвитку в Тернопільській області підписала меморандум про співпрацю із Німецької програми «Служба Старших Експертів» SES для допомоги місцевому бізнесу.

Про це «Терену» повідомив директор згаданої Агенції Володимир Василевський.

– Процедура дуже проста і має п'ять кроків. Ви звертаєтесь в Агенцію та даєте письмову заявку. Ми підбираємо та пропонуємо фахових експертів. Ви погоджуєте конкретну кандидатуру експерта, його дату приїзду та перебування. Підписуєте грантовий договір. Зустрічаєте експерта та забезпечуєте йому перебування на підприємстві чи закладі, – каже Володимир Василевський .

За його словами, мета такої пропозиції – залучення спеціалістів з міжнародним досвідом для вирішення виробничих та технологічних завдань, організації постачання чи збуту, логістики, досліджень і профосвіти. Тобто, йдеться про ноу-хау для малих і середніх підприємств, органів комунального управління, палат і економічних об'єднань, соціальних і медичних, шкільних і професійних освітніх установ.

Зазначимо, що служба старших експертів (SES) – провідна німецька організація, яка спрямовує фахівців і керівних працівників, які перебувають на пенсії або роблять перерву в трудовій діяльності, на проєкти в інші країни на громадських засадах.

У всьому світі експерти SES беруть участь в подібних проєктах з 1983 року. Завдяки солідним знанням і багаторічному професійному досвіду вони є затребуваними консультантами у всіх секторах і галузях економіки.

Так що, Тернопільська область нині отримала шанс покращити рівень фаховості бізнесменів та підприємців, завдяки співпраці із німецькими експертами. 

Якщо когось зацікавила така інформація, то організатори пропонують їм зателефонувати за тел. 068 3778833, 068 5151207, аби отримати відповіді на ті чи інші запитання. 

Фото надане Володимиром Василевським

Вибір читачів за тиждень

Відео