Віра Олександрович

Вище керівництво Нацполіції у Тернопільській області замішане у махінаціях із грішми

Через розтрату 396 тисяч гривень бюджетних коштів у Державному бюро розслідувань (ДБР) повідомили про підозру одному із керівників ГУ Нацполіції у Тернопільській області.

Про це сьогодні, 2 червня, повідомили на офіційному сайті контролюючого органу.

У повідомленні, зокрема, йдеться (цитуємо):

«…Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у Львові, повідомили про підозру заступнику начальника ГУ Нацполіції у Тернопільській області. Правоохоронця підозрюють у розтраті бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем, а також у службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2, ч. 3 ст. 191 і ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України)».

Виявляється, розслідування вже відбулося. Слідчі встановили, що у 2018 році правоохоронець (ані прізвища, ані сфери, за яку він відповідає, на сайті ДБР не вказали – прим.) уклав з одним із підприємств 2 договори про надання послуг із супроводження і технічної підтримки програмного забезпечення та вніс неправдиві відомості до актів приймання послуг від виконавця.

«…На підставі укладених фіктивних договорів на користь суб’єкта господарювання перерахували 396 тис. грн бюджетних коштів, - інформують в ДБР. - У результаті проведених експертиз встановлено, що послуги з оновлення та супроводу програмного забезпечення не надавалися. Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Тернопільщини. Оперативний супровід – Тернопільське управління ДВБ Нацполіції та Управління Служби безпеки України в області…».

До речі, у разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк від 3 до 5 років або навіть позбавлення волі на строк до 8 років. Окрім того, стаття передбачає позбавлення його права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео