Віра Олександрович

Скоро у Тернополі кожен охочий матиме свій кабінет (відео)

ЦНАП

Кожен тернополянин вже восени зможе отримати власний «електронний кабінет мешканця». При цьому левову частку адміністративних послуг у Тернополі можна буде отримувати онлайн. 

Такі новації передбачили у концепції модернізації і розвитку ЦНАПу у Тернопільській міській територіальній громаді (МТГ) на 2020-2021 рр. Нещодавно цей документ ухвалили на сесії міської ради. Нагадаємо, про найцікавіше на засіданні, що відбулося 29 травня, «Терен» писав ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.).

Доповідала з цього питання начальниця міського управління економіки, промисловості і праці Тетяна Корчак. 

– Нова концепція модернізації і розвитку ЦНАПу передбачає чимало змін. Зокрема, починаючи із червня 2020 року, буде не менше 44-х прийомних годин протягом тижня і без обідньої перерви, – каже вона. – Причому у вівторок ЦНАП працюватиме до 20:00, а в суботу – до 15:00. 

Окрім того, для всіх жителів громади створять доступ до основного офісу ЦНАПу (вул. Острозького, 6 – прим.), а також до його територіальних підрозділів. У селах, що ввійшли до нашої МТГ діятимуть віддалені робочі місця. 

Корчак_ф
Корчак_ф

– Надання найбільших послуг відбуватиметься за моделлю «життєва ситуація»: народження, шлюб, реєстрація бізнесу, тощо, – перелічує пані Корчак. – Можливість оплати за надані послуги для зручності створять безпосередньо в ЦНАПі. Окрім того, стане можливим використання електронної системи керування чергою, консультації можна буде отримувати віддалено. 

Уже восени 2020-го кожен тернополянин зможе отримати власний «електронний кабінет мешканця». Тож більшість адміністративних послуг він отримуватиме онлайн. Докладно із усіма передбаченими змінами можна ознайомитися ТУТ. Що цікаво, для покриття витрат на модернізацію (вдосконалення) ЦНАПу використають надходження до місцевого бюджету у вигляді плати за надання адмінпослуг (адміністративний збір), інші кошти місцевого бюджету, а також державну субвенцію на розвиток інфраструктури ОТГ і кошти проектів міжнародної технічної допомоги тощо. 

Фото з відкритих джерел і трансляції сесії на сторінці Тернопільської міської ради у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео