Для тернополян поїздка за кордон коштуватиме у кілька разів дорожче

unnamed

Суттєві послаблення карантинних обмежень та відкриття кордонів призвело до першої хвилі виїзду заробітчан. Однак тепер поїздка коштуватиме у 3-4 рази дорожче. Усе залежить від кілометражу, напрямку.

- Ми вже десять років возимо людей за кордон. Проте - лише сама поїздка, без пошуку роботи, - розповідає Олександр Батрак. - Через карантин зазнали значних збитків, багато автобусів увесь час були за кордоном. Тому ми платили не тільки зарплати, але й оплачували простій. Це суттєво вдарило по кишені. Тому змушені піднімати ціни.

Як зазначає власник кількох рейсів, нюансів багато. Проте найголовніші: кілометраж поїздки, які документи наявні для перетину кордону, через який пункт пропуску їхати, чи потрібні додаткові бронювання.

- Найдорожче - для тих, хто їде на заробітки по біометрії, адже ми бронюємо готелі, щоби на кордоні не було проблем. Аналогічно для туристів, але багато хто вже має резерви. Найдешевше - в кого робоча ти туристична візи. Ціни - від 100 до 1000 євро з людини. Однак у вартість входить збір пасажирів від дому. Тобто, якщо ми відправляємо великий автобус з Тернополя (переважно вночі), то маленькими бусиками самі збираємо клієнтів не лише в межах міста, але й області. 

Інформацію підтвердили й ті, хто планує їхати за кордон.

- Я мала їхати на весілля до похресниці, - розповідає Наталя Яків. - Якщо раніше з Парижа до Тернополя через румунський кордон я платила 80 євро, то зараз - 200. І це - без додаткового багажу!

В інші країни ціни куди вищі.

- На щастя, я вже приїхала в Італію, - ділиться Галина Т. - З Чорткова до Верони заплатила 350 євро, а раніше було 110... Ціни дуже великі, але треба заробляти на життя.

З приватними перевізниками можуть їхати не лише заробітчани, але й туристи. Ціни з Тернополя коливаються від 100 (до Польщі) до 1000 євро (Португалія, Норвегія, Швеція).

Нагадаю, тепер тернополяни можуть не отримати посилок від родичів-заробітчан.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео