Віра Олександрович

У Тернополі ресторани вирішили не закривати, але масові тривалі святкування заборонили (фото)

Ярмоленко

Масові святкування весіль у кафе і ресторанах заборонили. Будь-яке застілля у закладах громадського харчування Тернополя має тривати не довше 2-х годин, причому із обмеженою кількістю присутніх за столом. Адже запровадження у місті заходів виходу із карантину є наразі неможливим.

До цих та інших обмежень вирішили вдатися через негативну оцінку медиками епідемічної ситуації на території Тернопільської міської територіальної громади (МТГ), а також через рекомендації регіональної комісії із питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, оприлюднені вчора, 16 червня. Рішення Штабу підписав керівник робіт із ліквідації медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру місцевого рівня, міський голова Сергій Надал. Зачитала всі пункти заступниця начальника міського відділу охорони здоров’я Ольга Ярмоленко.

Штаб33
Штаб33

Отже, члени Штабу заборонили будь-які масові заходи в приміщеннях, за винятком зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО). На відкритому повітрі заходи дозволили за умови обмеження кількості осіб, не більш як 30 осіб, обмеження доступу до проведення сторонніх осіб і дотримання учасниками соціальної дистанції з використанням засобів індивідуального захисту, в тому числі, виготовлених самостійно.

Дідич
Дідич

– Якби все було так, як прописано у попередніх рішеннях Штабу, то питання про повернення карантинних обмежень взагалі не стояло б, – каже заступник міського голови Володимир Дідич. – А тепер нам треба максимально зменшити можливість для скупчення людей. Проте під час перевірок робочі групи виявили: проблеми зазвичай виникають не з працівниками закладів, а з їхніми відвідувачами. 

Закладам громадського харчування:

  1. Посилити виконання і дотримання вимог п. 7 рішення керівника з ліквідації медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру місцевого рівня від 11.06.2020 р. №27.
  2. Заборонити в закладах громадського харчування святкування масових, тривалих заходів (урочисті події, весілля);
  3. Забезпечити дотримання не більш як 2-х годин у приміщенні закладу відвідувачів з дотриманням протиепідемічних заходів, зокрема дотримання відстані не менш як 1,5 м між місцями для сидіння за сусідніми столами та розміщення не більше, ніж 4-х клієнтів за одним столом (без урахування дітей віком до 14 років).

Вітрук
Вітрук

Управлінню транспортних мереж і зв’язку:

- перевезення пасажирів здійснювати винятково у масках і відповідно до кількості місць для сидіння, визначених заводом-виробником із дотриманням протиепідемічних заходів;

- здійснити перевірку приватних транспортних засобів, задіяних у міських перевезеннях за місцем базування щодо проведення дезінфекції транспорту. Інформацію подавати щоденно.

Керівникам торгово-розважальних центрів і ринків:

- забезпечити розмежування потоків відвідувачів (окремі – вхід і вихід);

- здійснювати проведення обов’язкового температурного скринінгу та обробки рук відвідувачів;

- поновити дистанційну розмітку для відвідувачів.

- заборонити діяльність закладів, що не можуть забезпечити виконання вище вказаних вимог.

Окрім того, суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність у закладах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, слід суворо дотримуватися вимог постанови Головного санітарного лікарі від 09.05.2020 р. за №17 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при торгівлі продовольчими (окрім ринків) та непродовольчими товарами на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19».

Похиляк
Похиляк

Управлінню освіти і науки:

- заборонити відвідування закладів освіти її здобувачами, крім участі у ЗНО, державній підсумковій атестації (ДПА) у формі ЗНО, вступних випробуваннях, єдиному вступному іспиті з іноземної мови, єдиному фаховому вступному випробуванні, атестації у формі тестових екзаменів ліцензійних інтегрованих іспитів «КРОК».

Управлінню розвитку спорту та фізичної культури:

- заборонити навчально-тренувальну і спортивну роботу комунальних закладів фізичної культури і спорту, окрім тренувань на відкритому повітрі спортсменів та вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл, що здійснюють підготовку до офіційних всеукраїнських змагань і турнірів (для групових занять не більш як 10 осіб і за відсутності безпосереднього фізичного контакту) із суворим дотриманням санітарно-протиепідемічних заходів.

Відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення:

- організувати і забезпечити широку просвітницьку роботу на всіх адміністративних територіях області з наданням рекомендацій щодо індивідуальної та суспільної поведінки в умовах епідемії;

- забезпечити дотримання галузевих стандартів в частині визначення контингентів, що підлягають лабораторним обстеженням на COVID-19, запобігати необґрунтованим відборам матеріалу для дослідження.

Онлайн
Онлайн

Окрім того, було ще кілька конкретних вказівок:

  • Директору КНП «ТМКЛШД» Ярославу Чайківському доручили провести заходи із підготовки розгортання інфекційного госпіталю на площах КНП «ТМКЛШД». А Закладам охорони здоров’я всіх форм власності, розміщеним на території Тернопільської МТГ наказали обмежити планову госпіталізацію, забезпечивши жорстку вимогу щодо її можливості, лише за умови загрози погіршення стану здоров’я людини, що визначається консиліумом. До того ж, припинити проведення профілактичних медоглядів, крім військово-лікарських комісій.
  • Міському управлінню культури і мистецтв дозволити обслуговувати користувачів бібліотек міста на прийом і видачу книг. Читальні зали та інтернет-центри при бібліотеках ще не працюватимуть;

Козелко
Козелко

  • Відділу зв’язків із громадськістю та ЗМІ розробити онлайн-форму для подачі мешканцями скарг щодо недотримання суб’єктами господарювання умов карантину;
  • Закладам побутового обслуговування населення (перукарні, салони краси тощо) треба забезпечити суворе дотримання вимог постанови Головного санітарного лікаря від 09.05.2020 р. за №20 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів в перукарнях та салонах краси на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).
  • Керівникам установ, підприємств, організацій та релігійних установ слід забезпечити виконання рішення керівника робіт з ліквідації медико-біологічної надзвичайної  ситуації природного характеру місцевого рівня від 11.06.2020 року №27.

До того ж, на засіданні Штабу вирішили посилити роботу спільних робочих груп у складі: Тернопільського міського управління ГУ Держпродспоживслужби в Тернопільській області, відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів, Тернопільського відділу поліції ГУ Національної поліції в Тернопільській області, управління патрульної поліції у Тернопільській області, управління муніципальної інспекції. Про таке збільшення контролю читайте на «Терені» згодом.

Фото з трансляції засідання Штабу на сторінці Сергія Надала у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео