Віра Олександрович

Атестація зачекає: лікарів на Тернопільщині вирішили залишити в спокої

Атестація

Планову атестацію медичних працівників в Україні відтермінували на період карантину. Тернопільщина – не виняток, адже проблеми у нас усіх – спільні.

Про це на сайті Управління охорони здоров'я Тернопільської обласної держадміністрації повідомили сьогодні, 23 червня.

– Також скасовували обмеження для частки дистанційного навчання у щорічному обов’язковому мінімумі балів безперервного професійного розвитку (БПР) на 2020 рік, – йдеться у повідомленні. – Цьогоріч лікарі зможуть максимально використовувати можливості онлайн-ресурсів на обмеженому через епідемію COVID-19 ринку освітніх послуг.

Отже, Атестації у 2020 році на визначення знань і практичних навичок із присвоєнням (підтвердженням) звання «лікар-спеціаліст», «провізор-спеціаліст», а також – на присвоєння (підтвердження) кваліфікаційної категорії перенесли на період дії карантинних заходів щодо попередження поширення коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні. 

– Термін дії посвідчень про кваліфікаційну категорію та сертифікатів лікаря-спеціаліста, провізора-спеціаліста та інших спеціалістів системи охорони здоров’я, який спливає у період карантину, продовжили на 1 календарний рік, – уточнили на сайті. – Лікарям, які були безпосередньо залучені до участі у ліквідації захворювання на коронавірусну хворобу (COVID-19) в Україні та мають бути за планом атестовані у 2020-му нараховують 50 балів безперервного професійного розвитку. 

До речі, відповідний наказ №1106 «Про затвердження Змін до деяких наказів Міністерства охорони здоров’я України» набрав чинність із дня офіційного опублікування (02.06.2020 р.). Причому його застосовують із 12 березня 2020 р., тобто з дати початку карантину в Україні.

Фото із сайту uozter.gov.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео