Орест Сарматський

З наступного року дехто на Тернопільщині працюватиме впевненіше

345956-600x370

Вітку у парламенті очікують прийняти законопроект про страхування аграріїв, щоби запустити функцію вже з 1 січня 2021 року. Таку думку висловив секретар аграрного комітету, народний депутат, член депутатської групи «Партія «За майбутнє» Іван Чайківський.

Про це повідомляє agronews.ua.

Попередньо передбачається три основних об’єкти сільськогосподарського страхування: посіви та урожай сільськогосподарських культур, багаторічні насадження та їхній урожай, сільськогосподарські тварини, риба, водні біоресурси та сім’ї бджіл у вуликах.

- Якщо аграрій витратив восени на обробку і посів 1 га, наприклад, 8 тис. грн, то розрахунково оцей гектар він застрахував на свої 8 тис. грн. А страховий платіж у нього, умовно, становить 200 грн. Він сплачує цих 200 грн, подає відповідні документи на обласну комісію. Вона, своєю чергою, оформляє решту документів та подає все це на Мінекономіки, - зазичив Іван Чайківський.

Він також додав, що після позитивного рішення на користь аграрія, міністерство повертає якусь частку платежу, яка буде визначена окремим нормативним документом.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео