Оксана Бучко

Тернополянин познайомився із новими охоронцями «Скаварідки»

106031768_2715997148685796_3609410211443233610_o

Приміщення, яке орендують під кав’ярню «Скаварідка» на Валовій у Тернополі, захопили рейдери. Вони себе називають представниками охоронної фірми. Пояснюють, що приїхали в Тернопіль, бо «попросили».

- Голова цих представників, чи то пак головний, чоловік, який назвався Ростислав, розказав, що вони - Київська охоронна фірма «Арагорн», чому приїхали в Тернопіль, відповів: «Бо попросили», - пише тернополянин Олег Кошла. – Я так розумію, що фірма оця – Оpendatabot. Також казав, що він особисто ознайомився з документами на приміщення, яке викупив у банку власник, бо ж по-іншому вони б не приїхали. Казав, що законність - це для них головне, і бився в груди, що в Києві ніколи на незаконні захоплення вони не ходили і ходити не будуть. Чому не пускають людей і чому не вип’єш тут кави, відповів ухильно, ніби все тут ще буде і кави ти тут ще поп’єш.

Закрили кав’ярню вранці 24 червня, коли туди ввірвалися озброєні чоловіки у масках. Як пояснюють власники, пряма вимога законодавства в договорі оренди зазначена, що у випадку зміни власника, договір залишається чинним. Тому все ж охоронці більш схожі на рейдерів.

- На жаль, зараз ми не можемо навіть зайти всередину, де залишилося абсолютно все, - пишуть власники. - Ми просимо вас про допомогу і максимальне поширення інформації в соцмережах! Ви можете писати пости і підписувати хештегом #я_підтримую_скаварідку або кидати цей пост в сторіс і позначати нас! Ми віримо, що закон на нашій стороні і ми скоро все повернемо.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео