Щоб реабілітуватись перед потерпілими від повені, Володимир Труш обіцяє випросити допомогу від Уряду

5-5

Нещодавна повінь на Дністрі принесла чимало шкоди жителям Тернопільщини. На півдні області деякі родини залишились без даху над головою. Тож очільник нашого краю Володимир Труш пообіцяв їм відшкодувати збитки, які завдала негода та повернути їх до домівок, проте за які кошти - невідомо.

Як уже повідомляв «Терен», днями через повінь на річці Дністер із деяких населених пунктів довелося евакуювати понад 300 осіб, які наразі залишились без даху над головою.

Сьогодні очільник області завітав до населених пунктів, жителі яких найбільше постраждали. Це селище Коропець та село Вістря.

- Ми з людьми прийняли рішення, що вони вираховують всі збитки, тому зараз ще ж вода, і порахувати збитки не можливо. Коли все буде пораховано, ми будемо звертатись до Уряду з проханням виділити кошти з стабілізаційного фонду, - зазначив голова ТОДА Володимир Труш.

[embed]https://youtu.be/M6Hjch8TsPE[/embed]

Проте найцікавіше те, що вчора Урядовий кур’єр оприлюднив інформацію, відповідно до якої, влада уже виділила майже 700 мільйонів гривень на допомогу постраждалим від негоди. Гроші отримали у Чернівецькій, Івано-Франківській, Закарпатській та Львівській областях. Проте про Тернопільщину мова не йшлася. Тож аби отримати допомогу на ліквідацію надзвичайної ситуації на півночі області, Володимиру Трушу доведеться її випрошувати.

Відео «4tv»

Вибір читачів за тиждень

Відео