Тамара Коблик

Як довго зберігати квасолю, щоб не псувалась - важливі поради

Зберігати квасолю потрібно в сухому, прохолодному і темному місці, наприклад, в погребі або коморі

Квасолю багато хто любить додавати у свій раціон мало не щодня. Але її важливо вміти зберігати тривалий час. Якщо при цьому допускати помилки, у квасолі можуть, наприклад, завестись жучки. Або ж вона втратить свої корисні властивості. Як цього не допустити пише Gazeta.ua.

Для тривалого зберігання квасолі не потрібно докладати важких зусиль. Важливо лише знати кілька простих правил.

Щоб квасоля зберігалась до весни, слід використовувати герметичні контейнери або щільно закривати банки. Квасолю тримають у прохолодному й сухому місці. Потрібно уникати прямих сонячних променів і високої вологості. Ідеальним місцем для зберігання квасолі буде підвал або комора. Однак, час від часу слід перевіряти, чи квасоля не псується.

Тримати квасолю можна і в холодильнику, але це не найкращий варіант для тривалого зберігання. Холодильник краще підходить для свіжої квасолі, яку плануєте використовувати найближчим часом. Для тривалого зберігання краще вибрати прохолодне, сухе місце з хорошою вентиляцією.

Щоб у квасолі не завелися жучки, слід використовувати герметичні контейнери. До квасолі можна також додати лавровий лист або часник. Це буде натуральним відлякувальним засобом. Перед пакуванням квасолі на тривале зберігання рекомендують потримати її в морозильній камері протягом декількох днів, щоб знищити можливих шкідників.

Щоб квасоля зберігалась якнайдовше, важливо перед цим її ретельно просушити, щоб виключити вологу, яка може призвести до псування. Після сушіння потрібно вибрати відповідний контейнер. Герметичні ємності або мішечки з натуральної тканини підійдуть найкраще.

Зберігати квасолю потрібно в сухому, прохолодному і темному місці, наприклад, в погребі або коморі. А регулярна перевірка допоможе своєчасно виявити ознаки цвілі або шкідників.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео