Для українців Європа наразі закрита

shengen

Євросоюз із 1 липня відкриває свої кордони для 20 країн, але України в цьому списку немає. Коли українці зможуть потрапити до Європи - наразі невідомо.

За рішенням Євросоюзу, кордони будуть відкриті лише для тих країн, де рівень коронавірусної інфекції дорівнює або нижче середнього показника по ЄС за останні два тижні на 100 000 жителів. А в Україні, на жаль, ця цифра перевищує середній показник по ЄС.

Як відомо, до списку 20 країн, жителі яких можуть відвідати Європу увійшли Алжир, Австралія, Канада, Грузія, Японія, Чорногорія, Марокко, Нова Зеландія, Руанда, Сербія, Південна Корея, Таїланд, Туніс, Уругвай, Андорра, Сан-Марино, Монако та Ватикан. До слова, Європа також готова відкрити кордони для Китаю, проте лише при умові, якщо Китай у свою чергу теж впускатиме на свою територію європейців.

На додаток до рівня інфікування Брюссель також оцінить, чи є тенденція на збільшення, чи зменшення нових випадків, а згодом розгляне, як країна справляється з епідемією і наскільки надійні її дані, пише «Європейська правда».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео