Орест Сарматський

У Польщі рекордно зросла ціна яблук (Агроновини)

0101 (Copy)

Аналітики повідомили, що ціни на яблука у Польщі досягли рекордного максимуму, адже за останні 10 років в історії не було зафіксовано такої вартості на фрукт.

Про це пише techdrinks.info. 

Зазначається, що причиною зростання стала пандемія коронавірусу. Під час карантину попит на яблука зріс, а запаси були невеликими. Саме тому високий попит підняв ціни на фрукт.

З послабленням впливу пандемії на зростання цін на яблука вплинули квітневі несприятливі погодні умови, що призвело до затримки сезону м’яких та кісточкових фруктів. Пропозиція залишається низькою, а ціни відносно високими.

Як наслідок, після стрибка цін на яблука у квітні, в Польщі спостерігається подальше зростання цін на фрукти. Наразі ціни на популярні сорти яблук вже перевищили $1,01/кг.

0102 (Copy)
0102 (Copy)

Фермери зможуть купити сільгоспземлі на пільгових умовах

Українські фермери отримають пільгові умови придбання сільськогосподарської землі. Про це повідомила пресслужба Офісу президента, інформує Куркуль.

— Зокрема, ті, хто мають господарство на землях державної власності, переданих їм у постійне користування, зможуть придбати цю землю у безвідсоткову розстрочку на 10 років, — йдеться у повідомленні.

В Офісі президента зазначають, що органам місцевого самоврядування буде повернуто повноваження з управління землями місцевих громад за межами населених пунктів, яких вони були позбавлені з 1 січня 2002 р.

Земельна реформа надаватиме переваги національному малому та середньому агровиробнику.

Передбачено заснування Фонду гарантування кредитів малим фермерам та Фонду розвитку сільських територій. Також буде створено національну інфраструктуру геопросторових даних, будуть заповнені «білі плями» у кадастрі.

Фото з дописів

Вибір читачів за тиждень

Відео