Орест Сарматський

Охоронець агрофірми зазнав важких травм (Агроновини)

2901 (Copy)

На Полтавщині у Пирятинську центральну районну лікарню доставили охоронця ПрАТ «УКРАГРО НПК». Чоловік у тяжкому стані: у нього відкрита черепно-мозкова травма, закритий перелом лобної частини черепа та інші травми. 

Про це повідомляє пресслужба департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Полтавської ОДА, пише agronews.ua.

Водночас, у поліції Полтавщини зазначають, що подібного випадку не реєстрували, заяв та повідомлень про травмування охоронця не надходило.

Стало відомо, скільки в Україні незареєстрованих фермерських господарств

2902 (Copy)
2902 (Copy)

В Україні понад мільйон незареєстрованих малих фермерських господарств. Про це повідомив президент Національної академії аграрних наук України Ярослав Гадзало, маючи на увазі господарства з площею сільськогосподарських угідь від 1 га.

На думку науковця, їм слід надати статус фермерів і перевести на єдиний податок, інформує Куркуль.

За приклад Ярослав Гадзало бере Польщу – там налічується 2,2 млн фермерів, всі вони зареєстровані і, як наслідок, користуються формами державної підтримки галузі та мають соціальні пільги, зокрема, право на пенсійне забезпечення. У наших же малих фермерів цього нема і в проєкті.

Мало того, офіційний статус дасть змогу вітчизняним виробникам активно об’єднуватися у кооперативи. Зараз в Україні кооперативний рух не поширений не тому, що наші малі сільгоспвиробники такі вже запеклі індивідуалісти й не довіряють одне одному. Просто юридично багатьох із них нібито й не існує.

- Крім того, у разі легалізації багато хто з них отримає право на державну підтримку на розвиток певних напрямів господарювання (тваринництво, певні види рослинництва тощо). Адже наразі на приватних подвір’ях у нас перебуває до 70% великої рогатої худоби, а на допомогу тваринництву власники цієї худоби розраховувати не можуть, — йдеться у повідомленні.

А ще, на думку науковця, легалізація малих виробників сприяла б ефективнішим заходам із захисту ґрунту, що наразі дуже актуально.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео