Один із зразків виборчого бюлетеня матиме 2 колонки (фото)

бюлетень (1)

25 жовтня 2020 року в Україні відбудуться місцеві вибори. Проте цього року голосування проходитиме за системою відкритих списків. Тож нині перед Центральною виборчою комісією постало завдання щодо розробки нових виборчих бюлетенів.

Ще у листопаді 2019 року Верховна рада України прийняла зміни до Виборчого кодексу. Саме тому цього року місцеві вибори відбуватимуться за системою відкритих списків, що дозволить виборцям голосувати не лише за партію, а й за конкретного кандидата, якого вони хочу бачити при владі.

Нині Центральна виборча комісія працює над розробкою нових бюлетенів, які мають містити не лише назву партії, а й дані кандидатів, і при цьому вони мають бути не надто об’ємними.

Відповідно до одного зі зразків, виборчий бюлетень матиме дві колонки: одна із них – назва партії, інша – імена усіх кандидатів. Виборець повинен поставити галочку навпроти партії та у наступній клітинці, за принципом ще радянських індексів, вписати номер кандидата. Причому, принцип написання цифр зроблений таким чином, що змінити їх опісля вже буде не можливо.

У зразку, наданому Центральною виборчою комісією, галочка, яка поставлена навпроти провладної партії, є своєрідною спекуляцією та прихованою агітацією.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео