Молодий архітектор пропонує у Кременці втілити грандіозний проект (фото)

116253018_3107415509336424_2418668454957984365_o

Раніше «Терен» неодноразово розповідав про те, що у Кременці хочуть відновити історичну справедливість та повернути Ринкову площу. Зараз там Меморіал слави, який має серед містян суперечливе ставлення. Ще два роки тому у міській раді відбулися громадські слухання, на яких більшість присутніх підтримали ініціативу депутата Віктора Герасимовича щодо відновлення Площі.

Тепер з’являються нові проекти-пропозиції – як може виглядати площа. Нещодавно один з таких оприлюднив випускник Національного університету водного господарства та природокористування (м. Рівне) Олександр Басік. До слова, ще будучи студентом він зайняв перше місце у конкурсі архітектурного рисунку в межах ІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції студентів і молодих учених.

Свою дипломну роботу Олександр пропонує, як варіант реконструкції історичної площі.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«300155,300153,300154»]

- Кременець, краю мій, ти готовий до оновлення? +1 концепція грандіозного проекту до «Великого будівництва» 2021. Проект реконструкції меморіалу слави. Дипломна робота, – пише Олександр Басік.

У соцмережі запропонований проект широко обговорюють кременчани. Більшості ідея до вподоби.

- Поцікавився ще деякими деталями проекту в автора. Якщо розглядати центр міста, як відправну точку для туриста, то організація паркінгу для тих, хто подорожує транспортом, досить цікаве і правильне рішення. Особисто зустрічав таку реалізацію в деяких містах Іспанії. Автор пропонує декількарівневе підземне розміщення, але ніяк не для торгового центру. Приміщення можуть бути віддані для муніципальних служб, коворкінгу тощо. Верхні рівні матимуть різне призначення – відпочинкові, комерційні, ресторани та кафе, зонування досить цікаве, – зазначає Валерій Мельничук.

Дехто з містян не готовий до такого кардинального перевтілення. Проте, більшість все ж сходяться на думці, що відновити площу потрібно. А похованих там після завершення Другої Світової війни варто перезахоронити на Монастирського кладовищі, як це пропонували раніше.

Фото Олександр Басік

Вибір читачів за тиждень

Відео