На Чортківщині знову посилили карантин

1297010-958x608

Вчора, 30 липня, відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Чортківській районній державній адміністрації. В ході засідання присутні заслухали питання порядку денного, зокрема, про запобігання поширенню на території району гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СоV-2, та дотримання населенням протиепідемічних заходів; про проведення урочистих подій, випускних вечорів на території району і роботу закладів дошкільної освіти.

Члени комісії вирішили відтермінувати послаблення карантинних заходів на території Чортківського району, а саме:

1. Заборонили роботу після 23-ї та до 7-ї години розважальних закладів (нічних клубів), кафе, ресторанів, барів, закусочних, їдалень, закладів культури тощо.

2. Дозволили проведення масових заходів за участю не більше однієї особи на 5 м. кв. площі будівлі або території, де проводиться захід. Також необхідно дотримуватись дистанції один між одним не менше ніж 1,5 м.

3. У громадському транспорті можна займати лише сидячі місця. А перевізник несе відповідальність за забезпечення водіїв засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками.

4. З урахуванням оцінки епідемічної ситуації та наявності ознак для послаблення протиепідемічних заходів у с. Косів Чортківського району:

- дозволити перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті виключно за умови вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот;

- заборонити перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус;

- дозволити проведення масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю не більше однієї особи на 5 кв. метрів площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі), де проводиться захід. Організатор заходу відповідальний за дотримання фізичної дистанції між учасниками не менше ніж 1,5 метра.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео