Орест Сарматський

В Україні знижується ціна на моркву (Агроновини)

0401 (Copy)

Негативний ціновий тренд в даному сегменті фермери пов’язують як з досить великою пропозицією на ринку, так і з невисокими темпами збуту.

Водночас, вони не виключають подальшого здешевлення, якщо попит на моркву залишиться колишнім.

Пише це пише agronews.ua.

З огляду на збільшення пропозиції цієї продукції на ринку, виробники змушені знижувати ціни на моркву. На цей час морква з місцевих господарств пропонується до продажу за ціною 6-9 грн/кг, що в середньому на 12% дешевше, ніж тижнем раніше.

За словами виробників, зниження цін пов’язане з сезонним зростанням пропозиції моркви середніх сортів. Крім того, тиск на ціни надає досить стриманий попит на цю продукцію. Оптові компанії та роздрібні мережі готові закуповувати зазначені коренеплоди тільки невеликими партіями, пояснюючи своє рішення вкрай низькими темпами реалізації в роздрібній торгівлі.

Попри те, що ціна на моркву в Україні знижується, вона ще значно перевищує рівень минулого року. В кінці липня 2019 року морква на українському ринку коштувала в середньому на 27% дешевше, ніж сьогодні.

Набирає популярності новий світовий тренд: квадратні яблука

0402 (Copy)
0402 (Copy)

Овочі та фрукти незвичайної форми — новий світовий тренд. Спочатку з’явилися кавуни такої форми, а вже потім почали експериментувати й з іншими рослинами.

Здавалося б, така форма має суто утилітарну функцію — просто буде простіше перевозити овочі та фрукти, бо їх легше складувати по ящиках.

Однак, у більшості випадків квадратні яблука вирощують просто для того, щоб заробити на цьому. Про це повідомляє agronews.ua. 

Отримати незвичайну форму здається, на перший погляд, нездійсненним завданням. Для звичайного дачника це так, але насамперед тому, що в нього немає необхідних інструментів у наявності.

На виробництвах же є своя методика: спочатку відбувається висадка рослин за стандартними правилами (можна використовувати й дерева, які вже давали плоди стандартної форми), потім чекають, поки плід почне формуватися. А коли він досягне в діаметрі 2-3 сантиметрів, його встановлюють у спеціальні місткості кубічної форми.

Такі форми для яблук виготовляються з матеріалу, що пропускає вологу і сонячне світло. Тільки в такому разі можна сподіватися на те, що вони дозріють і стануть смачними, яскравими, такими, якими мають бути справжні яблука.

Насправді ці форми можуть бути найрізноманітнішими. У багатьох країнах успішно практикується дозрівання плодів у прямокутній формі, видовженій, конусній, навіть серця або будь-якої іншої геометричної фігури.

Продаж квадратних яблук — це скоріше маркетинговий хід. Якщо кілограм звичайних фруктів можна купити приблизно за 20 гривень, то тільки одне яблуко такої форми коштуватиме близько 200 гривень. Звичайно, вони продаються  в спеціалізованих магазинах.

Незвичайні фрукти купують як подарунок до різних подій, адже, звичайно, кошик з такими яблуками запам’ятається винуватцеві торжества набагато сильніше.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео