У Тернополі безкоштовно нагодували учасників толоки (фоторепортаж)

Вчора, 8 серпня, у Тернополі власник одного з закладів харчування безкоштовно нагодував понад два десятки волонтерів, які напередодні вийшли на толоку.

- Мені приємно, що є небайдужі люди. Особливо, коли це стосується суспільства, в якому вони живуть, та й планети загалом - розповідає Артем Пуківський, власник закладу. - Я знаю організаторку соціальної ініціативи «Єднання поколінь» й неодноразово бачив пости в соцмережах про влаштування толоки. На жаль, у мене не було часу, аби прийти самому, допомогти прибиранням. Проте бажання долучитися до корисного виявилося настільки великим, що я вирішив хоча б віддячити всім небайдужим.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«302391»]

Як результат, наступного дня після прибирання зеленої зони у парку Національного відродження всіх небайдужих разом з рідними запросили на обід. Всього прийшло понад два десятки осіб: від дітей до пенсіонерів.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«302389,302388,302386,302385,302384,302383»]

- Цьогоріч це вже шоста толока, яку ми організовуємо. Щоразу до прибирання долучається понад два десятки людей. І що тішить найбільше - серед учасників є пенсіонери, мами з дітьми, - коментує Ольга Гордієнко, голова організації «Єднання поколінь». - Для небайдужих тернополян така приємна подяка - вперше.

Толоку організовують чи не щотижня. Долучитися до прибирання можуть всі охочі, незалежно від віку. Зі собою бажано мати рукавички та пакети для сміття.

- Я дуже рада, що є небайдужі люди. Бо дуже часто і на сторінку ініціативи й мені особисто пишуть із претензіями, чому власне мешканці міста, а не влада повинні прибирати парки, зелені зони, - каже пані Ольга. - Ми нікого не змушуємо, а лише просимо допомоги.

До слова, тернополяни також можуть запрошувати волонтерів, вказуючи на найбільш засмічені ділянки.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео