На Кременеччині відкриють кінний клуб (фото)

А ви знали, що поблизу Кременця є фермерське господарство, де вирощують понад 400 овець? А про те, що зовсім скоро мальовничими Кременецькими горами можна буде покататися верхи на конях? Мало хто знає. А тим часом за містом друге життя починає давно закинуте господарство, яке руйнувалося впродовж останніх 25 років. Теперішні власники відновлюють те, що можливо, решту будуватимуть наново.

Дістатися на ферму без підказки господаря майже неможливо. Тож нас зустрічає керівник Кременецької філії ПАП «Агропродсервіс» Андрій Біндас. Саме йому довірили розвивати господарство та створювати перший на Кременеччині кінний клуб.

IMG-1344
IMG-1344

- Це овечки м’ясної породи. Шерсті з них не здаємо, бо в нас це невигідно. Якщо у Європі її купують по 9 євро за кілограм, то в нас пропонують по 5 грн. А постригти одну вівцю вартує від 35 грн. Тож це робота в мінус, – каже Андрій Біндас.

Та насправді ми приїхали заради коней. Поки їх на фермі п’ятеро. Цих красивих та розумних тварин наразі вчать спілкуватися з людьми, обкатують та тренують.

- Це українська верхова порода. Цих красенів ми привезли з Настасова. Транспортування тварин - справа непроста. Оскільки вони були необ’їждженими, то навіть звичайний процес чищення копит є небезпечним. Проте правильний підхід, догляд та любов роблять дива, – розповідає господар, пригощаючи своїх улюбленців смачненьким.

Кінний клуб для Кременеччини стане ще однією туристичною родзинкою. Уже сьогодні розроблено декілька маршрутів, деякі з них кількаденні. Тож тепер любителям верхової їзди не потрібно буде їхати в інші міста за своїм захопленням.

IMG-1341
IMG-1341

Окрім того, Андрій Біндас розвиватиме ще один перспективний та необхідний багатьом напрямок – іпотерапію. Її проходитимуть ветерани АТО та дітки, які мають певні проблеми зі здоров’ям. До слова, клички коням, які цілком відповідають українському духу, придумали кременецькі пластуни.

IMG-1336
IMG-1336

Кінний клуб – це нова сторінка в історії туризму Кременеччини, яка, безумовно, стане цікавою не лише для місцевих мешканців. Ініціатива та бажання працювати робить край кращим та привабливішим для інвесторів та гостей.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео