Віра Олександрович

У лікарнях Тернополя – 22 пацієнти із важким перебігом COVID-19, двоє людей померли

Ситуація із захворюваністю на коронавірус у Тернополі – дуже напружена. Тривогу викликає збільшення кількості госпіталізованих, причому – у важкому стані.

Як повідомили у Тернопільський міський штаб для боротьби з коронавірусом, у лікарні швидкої допомоги вранці сьогодні, 2 вересня, перебували 64 хворих на коронавірус. Причому 58 із них – тернополяни. Зауважимо, що 3-є хворих потребували кисневої підтримки через маску, ще 5-ро – допомоги кисневого концентратора. Окрім того, одна людина – підключена до апарату штучної вентиляції легень (ШВЛ). Аж 9 пацієнтів у цій лікарні лежали із підозрою на коронавірус.

У Тернопільській міській дитячій лікарні в той же час було 14 хворих із підтвердженим COVID-19: 8 дітей і 6 дорослих. Ще 13 людей у цьому медичному закладі – з підозрою на коронавірус.

У міській лікарні №3 наразі перебував 31 хворий на коронавірус, причому троє пацієнтів потребували кисневої підтримки через маску, а 9-ро – кисневого концентратора. До того ж, одна людина була підключена до апарату ШВЛ. Ще 9 пацієнтів у цьому медичному закладі перебували із підозрою на коронавірус.

Так, важких хворих у нас побільшало, – каже міський голова Сергій Надал. – По-перше, як на мене, дехто тягне до останнього. По-друге, деякі пацієнти лікуються самостійно, не бажають звертатися до лікарів. Але хочу наголосити: цей вірус – підступний, до кінця не вивчений, тому раджу всім, хто відчуває перші симптоми, відразу звертатися до свого сімейного лікаря і починати лікування. 

До речі, у Тернопільському міському штабі для боротьби з коронавірусом 2 вересня висловили співчуття рідним і близьким двох тернополян, які померли у лікарні швидкої допомоги. І чоловік, якому виповнився 71 рік, і 78-річна жінка, мали супутні захворювання. Проте нещодавно у них ще й діагностували коронавірус.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео