Орест Сарматський

В Україні названо рентабельність вирощування та переробки равликів (Агроколонка)

0401 (Copy)

Сьогодні в Україні все більшої популярності набуває розведення равликів, адже це – високомаржинальна справа. 

Про це повідомляє «Агробізнес сьогодні», пише agronews.ua.

Одним з піонерів равликового бізнесу в Україні стала компанія Maxi Snail. За чотири роки діяльності площі її равликової ферми зросли до 1,5 га, що дозволяє отримувати 50 тонн равликів щорічно.

Сьогодні равликова ферма, розміщена на 1 га, здатна принести чистий прибуток у 1 мільйон гривень, вважають на підприємстві.

В Україні культура споживання равликів перебуває в зародковому стані, тож практично весь вирощений равлик в Україні йде на експорт. Основними країнами споживання є Іспанія, Італія та Франція.

0402 (Copy)
0402 (Copy)

В Україні прогнозують суттєве зростання ціни на хліб

Хліб у 2020-2021 роках продовжить дорожчати через зростання світової вартості зерна.

Про це пише agronews.ua.

Голова Асоціації постачальників для торгових мереж Олексій Дорошенко переконаний у тому, що ціна на хліб у наступному році суттєво зросте.

– Всі продукти харчування вичерпали потенціал зростання, але ціна на хліб цього року зростала швидше, ніж споживча інфляція. У 2021 році його ціна зросте більше, ніж на інші продукти харчування, – зазначив він.

Експерт переконаний, що в Україні більшість продуктів вже коштує дорожче, ніж у Європі. Він додав, якщо така тенденція триватиме, вітчизняні продукти будуть замінюватися імпортними. Але щодо молочних продуктів та хліба це неможливо.

– Цього року ми вже бачили зростання світової вартості зерна, а ціна на хліб так швидко не зростала. Ми побачили два стрибки на світовому ринку, а в Україні це не відбилося. Ціна буде підтягуватися поступово впродовж наступного року, – додав Дорошенко.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео