Віра Олександрович

Тернопільщина: замість 30-річного Петришина маємо 42-річного Миколайчука

Прокурор_ф

У прокуратурі Тернопільської області – новий керівник. На місце колишнього головного прокурора, який обіймав цю посаду всього три дні, призначили Андрія Миколайчука. 

Сталося це відповідно до наказу Генерального прокурора Ірини Венедіктової. Тож уже сьогодні, 18 вересня, начальник приступив до виконання свої обов’язків.

Нагадаємо, Миколу Петришина, якого представили як очільника прокуратури Тернопільщини лише 14 вересня, звільнили, причому із визначенням «за власним бажанням». Хоча причиною, насправді, став скандал. У місцевих ЗМІ вже ввечері у день призначення начальника з’явилася інформація про гучне святкування ним цієї події, причому – просто на робочому місці. І хоча вже 15 вересня Микола Петришин зібрав пресконференцію, щоб спростувати повідомлення, це йому не допомогло. Після засідання дисциплінарної комісії в офісі Головного прокурора 30-річний Микола Петришин звільнився. Його подальша доля, як кажуть у пресслужбі обласної прокуратури, – невідома.

Що цікаво, Андрій Миколайчук народився 14 листопада 1978 року у Коростені Житомирської області. У 2001 році закінчив Національний університет «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого». Із лютого 2002 року працював на різних посадах у військових прокуратурах Центрального і Південного регіонів України, сил антитерористичної операції (АТО) та об’єднаних сил (ООС).

До речі, із деклараціями про доходи нового керівника обласної прокуратури Тернопільщини можна ознайомитися ТУТ. Там вказано, що останнім часом чоловік працював на Черкащині і Донеччині.

Фото надане пресслужбою Тернопільської обласної прокуратури 

Вибір читачів за тиждень

Відео